Crypto TREND – второ издание

C

В първото издание на CRYPTO TREND представихме Crypto Currency (CC) и отговорихме на няколко въпроса за това ново пазарно пространство. На този пазар има много НОВИНИ всеки ден. Ето някои акценти, които ни дават представа колко ново и вълнуващо е това пазарно пространство:

Най-голямата фючърсна борса в света за създаване на фючърсен договор за биткойн

Тери Дъфи, президент на Чикагската търговска борса (CME), каза: „Мисля, че някъде през втората седмица на декември ще видите нашите [bitcoin futures] договор за изброяване. Днес не можете да къси биткойни, така че има само един начин, по който може да отиде. Или го купувате, или продавате на някой друг. Така че вие ​​създавате двустранен пазар, мисля, че винаги е много по-ефективен. “

CME възнамерява да пусне биткойн фючърси до края на годината в очакване на регулаторен преглед. Ако успее, това ще даде на инвеститорите жизнеспособен начин да преминат „дълго“ или „кратко“ на биткойн. Някои продавачи на борсово търгувани фондове също са подали документи за биткойн ETF, които проследяват биткойн фючърсите.

Тези разработки имат потенциала да позволят на хората да инвестират в криптовалутното пространство, без да притежават директно CC или да използват услугите на CC борса. Биткойн фючърсите могат да направят цифровия актив по-полезен, като позволят на потребителите и посредниците да хеджират валутните си рискове. Това може да увеличи приемането на криптовалутата от търговци, които искат да приемат биткойн плащания, но са предпазливи от нейната нестабилна стойност. Институционалните инвеститори също са свикнали да търгуват регулирани фючърси, които не се измъчват от притесненията за пране на пари.

Ходът на CME също така предполага, че биткойнът е станал твърде голям, за да се игнорира, тъй като борсата изглежда изключваше криптовалутите в близкото минало. Биткойнът е почти всичко, за което всеки говори в брокерски и търговски фирми, които са пострадали на фона на нарастващите, но необичайно спокойни пазари. Ако фючърсите на борса излетяха, би било почти невъзможно друга борса, като CME, да навакса, тъй като мащабът и ликвидността са важни на пазарите на деривати.

“Не можете да пренебрегнете факта, че това става все повече и повече история, която няма да изчезне”, каза Дъфи в интервю за CNBC. Има “основни компании”, които искат достъп до биткойн и има “огромно забавено търсене” от клиенти, каза той. Дъфи също смята, че въвеждането на институционални търговци на пазара може да направи биткойн по-малко нестабилен.

Японско село да използва крипто валута за набиране на капитал за общинска ревитализация

Японското село Nishiawakura изследва идеята за провеждане на първоначално предлагане на монети (ICO) за набиране на капитал за общинска ревитализация. Това е съвсем нов подход и те могат да поискат подкрепа от националното правителство или да потърсят частни инвестиции. Няколко ICO са имали сериозни проблеми и много инвеститори са скептични, че всеки нов токен ще има стойност, особено ако ICO се окаже поредната шега или измама. Биткойн със сигурност не беше шега.

Първоначално предлагане на монети – (ICO)

Не споменахме ICO в първото издание на Crypto Trend, така че нека го споменем сега. За разлика от първоначалното публично предлагане (IPO), при което дадена компания има действителен продукт или услуга за продажба и иска да закупите акции в нейната компания, ICO може да се проведе от всеки, който иска да инициира нов блокчейн проект с намерението да създаде нов знак на веригата им. ICO не са регулирани и няколко от тях са напълно измамни. Легитимна ICO обаче може да събере много пари за финансиране на нов проект и мрежа на Blockchain. Типично е за ICO да генерира висока цена на символа в началото и след това да се върне към реалността скоро след това. Тъй като ICO е относително лесно да се задържи, ако познавате технологията и имате няколко долара, имаше много, а днес имаме около 800 токена в игра. Всички тези символи имат име, всички те са крипто валута и с изключение на много добре познатите символи, като Bitcoin, Ethereum и Litecoin, те са наречени alt-coin. Понастоящем Crypto Trend не препоръчва участие в ICO, тъй като рисковете са изключително високи.

Както казахме в брой 1, този пазар в момента е „дивият запад“ и препоръчваме повишено внимание. Някои инвеститори и ранни предприемачи са реализирали големи печалби в това пазарно пространство; има обаче много, които са загубили много или всички. Правителствата обмислят регулации, тъй като искат да знаят за всяка транзакция, за да ги облагат с данъци. Всички те имат огромен дълг и са обвързани с пари.

Досега пазарът на крипто валути е избягвал много правителствени и конвенционални банкови финансови проблеми и клопки, а технологията Blockchain има потенциала да реши много повече проблеми.

Страхотна характеристика на Биткойн е, че създателите избраха ограничен брой монети, които някога могат да бъдат генерирани – 21 милиона – като по този начин се гарантира, че тази крипто монета никога не може да бъде надута. Правителствата могат да печатат толкова пари (фиатна валута), колкото им харесва, и да надуват валутата си до смърт.

Бъдещите статии ще се задълбочат в конкретни препоръки, но не се заблуждавайте, ранното инвестиране в този сектор ще бъде само за вашия най-спекулативен капитал, пари, които можете да си позволите да загубите.

CRYPTO TREND ще бъде вашето ръководство, ако и кога сте готови да инвестирате в това пазарно пространство.

Останете на линия!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta