Как да инвестираме в злато на днешния пазар

К

Ето как да инвестирате в злато

В момента се чудите как да закупите злато? Много хора искат да инвестират, но въпреки това не осъзнават как да започнат. Истината е, че има много техники за започване на инвестиране в злато. Ето някои от най-често срещаните начини за закупуване на злато, както и положителните и отрицателните страни за всеки и съветите.

1. Физическо злато

Несъмнено купуването на физическо злато е един от най-честите начини хората да харчат пари за злато. По отношение на това как да инвестирате в злато, има много неща, които трябва да разберете относно закупуването на физическо злато. Ето няколко:

Как да го постигнем

Купуването на психическо злато всъщност е просто, тъй като това е най-добрият начин, по който звучи. Придобивате златни предмети, като бижута, монети, колекционерски предмети и почти други неща. Целта на повечето инвеститори обикновено е да задържат своето психическо злато, след което да го продадат на търговец на злато или друг вид купувач.

Хората имат редица възможности във връзка с това къде могат да купуват физическо злато. Те могат да ги закупят в магазина или онлайн. Всеки път, когато намерят златото, ще трябва да го съхраняват, като същевременно го пазят, докато не са готови да го продадат на по-висока цена. Когато цените на златото се увеличат, тогава инвеститорите могат да обмислят продажбата на техните парчета.

Ползите

Първият професионалист е, че физическото злато може да бъде осезаем актив и историята показва, че златото има тенденция да увеличава стойността си с течение на времето. Много малко инвестиции са осезаеми и също така имат голяма вероятност да поскъпнат, въпреки че икономиката не се справя твърде добре. Ако искате голяма инвестиция, която можете лесно да задържите, вижте, докато държите във вашето притежание, а след това не търсете повече от инвестиране във физическо злато.

Второто професионално злато не може да бъде хакнато или изтрито. В днешно време хората имат безброй активи, в които могат да инвестират и обикновено се държат онлайн. Златно парче с ръка не се нуждае от интернет или електричество, за да работи или нещо подобно. Това наистина е надеждна инвестиция по отношение на защитата й от хакери.

Третото ви предимство при закупуването на физическо злато е, че просто не е нужно да сте професионалист. Извършете бързо проучване на цената на златото, след това проучете търговците на злато. След това можете да намерите златните предмети, които искате да запазите, и след това да ги продадете, когато сте готови. Толкова е лесно.

Недостатъците

Първо, купуването на психическо злато може да бъде скъпо. Според това, от което го купувате, може да искате да платите комисионни. Дори когато го купувате от частен продавач, можете да се обзаложите как златото вероятно ще бъде скъпо. Ако харчите авансово големи суми в брой, не е за вас, тогава бихте могли да помислите два пъти за закупуване на злато, но като цяло златото обикновено определено си струва инвестицията.

Втората измама е съхраняването на златото. Няма значение какъв вид златни късчета получавате, ако сте го закупили директно, значи сте отговорни за съхраняването му. Трябва да внимавате как се съхранява, в противен случай може да поставите златото си в опасност да бъде откраднато, повредено и дори загубено.

Миналият основен извод, че физическото злато, когато се съхранява от вас, няма да спечели интерес. Трябва да осигурите златото, докато не решите, че има шанс да го продадете. Ако искате да спечелите малко интерес към вашите златни предмети, тогава купуването на физическо злато и съхраняването му сами не е най-добрият вариант.

Съвети

Купуването на физическо злато е доста лесно. Също така е просто. Уверете се, че трябва да направите възможно най-много проучвания на търговците на злато, преди да решите с какъв тип да правите бизнес, и не забравяйте да проучите текущите цени на златото, защото трябва да се опитате да намерите добри сделки за златни парчета. Всичко това може да се разглежда като здрав съвет, но повярвайте ни, след като кажем, че е полезен, когато времето се отнася за закупуване на злато.

2. Златни фючърси

Златните фючърси са договори, които са стандартизирани и обикновено се търгуват на специфични борси. Златните фючърси позволяват на инвеститорите да получат уникален брой злато (например 100 тройунции) на цена, която вече е предварително определена. Доставката обаче се появява в бъдеща дата.

Как да закупите фючърси за злато

Първото нещо, което трябва да направите, е да отворите брокерска сметка. Ще намерите брокери, които специално се справят с фючърсната търговия, така че отделете малко време, когато избирате такъв. След това можете да търгувате със златни фючърси и точно как функционира, трябва да депозирате абсолютния минимум пари, за да можете да откриете ситуация. Когато цената отиде в правилната посока, тогава ще можете да генерирате печалба, но ще генерирате загуби, когато върви в неприемлива посока.

Ползите

Първо, просто няма да се налага да съхранявате нищо. Както вече споменахме, трябва да намерите място за съхранение, когато купувате физическо злато. При фючърсите на злато това не е предизвикателство.

На второ място, по-ниски суми идват на ум с бъдещето на златото. По време на сключване на сделка ще бъдете помолени да платите само определена сума в брой. Останалите плащат веднага след подписването на споразумението.

Друго страхотно нещо е, че съществува добра ликвидност. В допълнение към това обаче можете да търгувате златни фючърси на ден. Това означава, че има перспектива редовно да се произвеждат и изтеглят печалби.

Недостатъците

Има само някои минуси. Единият включва, че съществува голям риск да се търгува каквото и да е, а златото не е по-различно. Рискът по подразбиране може да остави най-опитните търговци в окопите.

Също така цените на златото могат да варират значително ежедневно. Лесно е да спечелите пари, но лесно можете лесно да ги загубите. Не забравяйте, че цената на златото може да бъде привлекателна по време на подписването на споразумението, но те могат да паднат веднага след извършване на доставката.

Една трета измама е летливата от пазара. Един ден пазарите може да са добри, а след това на следващия може да се сринат. За нула време може да има фаза, веднага щом пазарите не се движат много.

Съвети

Що се отнася до съветите, всичко е свързано с откриване на търговска сметка при страхотен брокер. Можете да намерите десетки и много брокерски акаунти, така че сравнете колкото се може повече. Намерете такъв, който ще ви предостави добри съвети за търговия със златни фючърси, а не такъв, който не начислява определен брой такси. Колкото по-голям брой брокери сравнявате, толкова по-ефективен.

Също така проучете цените на златото за няколко седмици, преди да инвестирате в злато чрез фючърси. Ако цените изглеждат стабилни, тогава продължете. Ако има прекомерно количество нестабилни от пазарите за тези няколко седмици, помислете за изчакване, докато всичко стане по-стабилно.

3. Златни ETF

Златните ETF са фантастичен заместител на златните фючърси. Няма да притежавате договори, а по-скоро ще купувате акции на всеки ETF. На свой ред ще бъдете отворени за златото, следователно защо те могат да бъдат наречени златни ETF.

Как да го направим

Можете да получите брокерска сметка чрез брокер, който ви позволява да търгувате със златни ETF. След това ще можете да изберете златния продукт, който искате да закупите. Толкова е елементарно.

Плюсовете

Една от най-добрите причини за златните ETF може да бъде като хеджиране срещу инфлацията. Обикновено това е истината с много златни инвестиции. Ако притежавате златни ETF, те се използват за защита на вашите активи срещу инфлацията и колебанията на валутите. Златото определено е безопасна инвестиция и ако купите подходящите ETF, тогава ще направите основната си услуга.

Второ, изключително лесна задача е да търгувате със златни ETF. От вас ще се изисква да инвестирате само в една единица злато, т.е. по отношение на грам злато в тегло. Освен това е възможно да търгувате ETF чрез вашия мениджър на фондове на ETF или дори чрез вашия борсов посредник.

Третото предимство е, че можете да разгледате борсите и да научите точно за колко злато се продава. Това може да се направи по всяко време. Ако смятате, че цените са страхотни, продължете и си купете нещо, в противен случай можете да задържите, докато цените станат малко по-привлекателни.

Друга полза може да бъде данъчната страна на нещата. Единствените данъци, които харчите, са краткосрочни или дългосрочни данъци върху капиталовата печалба. Дългосрочно е златото, което се държи за всяка година или по-дълго, докато краткосрочното е под една година.

Недостатъците

Един недостатък е фактът, че ETF могат да бъдат скъпи. Всъщност те биха могли да бъдат по-скъпи от другите стилове на инвестиране, но често са по-доходоносни. Вашето решение е да вземете решение дали покупката на златни ETF струва или не. Това всъщност е единственият основен проблем, свързан с купуването на златни ETF.

Съвети

Ако можете, помислете за инвестиране на големи суми капитал или въведете навика да търгувате редовно. Причината да са ETF обикновено са печеливши от други видове инвестиции в злато. По принцип можете да изградите много, ако сте готови да търгувате редовно или да инвестирате големи суми пари.

Друг полезен съвет обикновено е никога да не избирате мениджър на фондове или ETF продукт, тъй като таксите са сами. Направете малко проучване, за да научите как точно е изглеждало изпълнението през последните няколко години. Ако всичко изглежда добре, изберете този фонд, в противен случай продължете да търсите друг управител на фонд.

4. Закупете предприятия за добив на злато

Това може да е най-добрият начин да звучи. Това изисква закупуване на минни бизнеси, които добиват злато. Случайно купувате акции в златодобивни компании.

Как да го направя

Можете да получите борсов посредник или инвестиционна фирма. Те могат да вземат вашите средства и да ги инвестират в златни компании по ваш избор. Различен начин да го направите е да се присъедините към платформа за интернет търговия на акции и да харчите пари за златни бизнеси, които са изброени в платформата. Купувате определена сума акции и след това ги продавате, когато сте спечелили.

Плюсовете

Първо, купуването на акции в златодобивни компании е лесно и по този начин ги продава. Всичко, което правите, е да закупите сумата от акции, която искате, след което да ги разпродадете, когато сте готови да го направите. Също така можете да инвестирате в няколко компании и да увеличите шансовете си за често печалба.

Второ, промените в цените на дребно може да са огромни, но обикновено отнема известно време. Когато сте търпеливи, тогава определено можете да продавате, когато тези люлки се случат. Не забравяйте, че в случай, че дадена компания се справя добре и прави нещата както трябва, тогава запасите им могат да се увеличат, разбира се, ако цената на златото също е висока, тогава може да се окажете адекватно.

Трето, купуването на акции е удобно за начинаещи. Не са необходими много знания, за да се изложат, въпреки това обикновено са необходими някои изследвания на златодобивните компании. Просто направете голямо проучване на няколко компании и открийте каква финансова репутация вече имат, преди да инвестирате в тях.

Недостатъците

Рискът е свързан с високата страна, тъй като златодобивните компании носят много риск, който може да доведе до намаляване на запасите им, независимо дали цената на златото е висока или не. Също така не забравяйте, че златотърсачите се излагат на опасност и неща, които обикновено правят, също могат да повлияят на цената на акциите на компанията. Инвестирането в златодобивни компании е също толкова рисковано, колкото и закупуването на почти всеки друг вид акции.

Съвети

Има само един наистина конкретен съвет, който трябва да запомните. Трябва да проучите различни платформи за търговия на акции и да се уверите, че тези, които използвате, разполагат с акции на златодобивни компании. Още по-добре, проучете златодобивните компании и създайте набор от тях, преди да търсите платформи за търговия с акции. Тогава можете да разберете дали тези платформи предлагат акции в тези компании.

Така се харчат пари за злато. Както можете да видите, можете да намерите предимства и недостатъци на всяка една форма на метод на инвестиране, така че може да искате да разгледате всички различни методи за инвестиране. Тогава със сигурност можете да изберете коя техника да опитате.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta