Циклите на Сатурн – Седемгодишният сърбеж и завръщането на Сатурн

Ц

Пълният цикъл на Сатурн около Слънцето отнема 29,4 години. Трудните аспекти на Сатурн (квадрати и опозиции) се случват на всеки седем години, така че всеки 7-годишен период завършва с нова фаза на узряване и равносметка на живота ни. Ставаме истински възрастни на около 28-29 години, когато Сатурн е направил пълна орбита около Слънцето от мястото, където е бил, когато сме се родили – период, който наричаме завръщане на Сатурн. На 56-8 години преживяваме второто завръщане на Сатурн. Тези връщания се считат за важни етапи в цикъла на човешкото съзряване.

Седемгодишните фази между аспектите на Сатурн до натурния Сатурн са нормалните стресови периоди на живот и растеж, които психолозите наричат ​​нормативни кризи (например юношеска суматоха на 14 или самостоятелно преместване на 21). Всички преминаваме през тези кризи, но ако вашият натален Сатурн има трудни аспекти (например трудни аспекти към Слънцето, Луната, Асцендента, Плутон или Нептун), тези периоди могат да бъдат по-трудни. Периоди като вашето завръщане на Сатурн или други транзити на Сатурн са възможности за промяна от злоупотреби със Сатурн и по-добро използване. Докато 21 се смята за популярно за нашето пълнолетие, в действителност това е просто начална позиция в зряла възраст. Човекът, който е на 28-30 години, сега се е сблъскал с повечето предизвикателства да стане опитен възрастен.

Сатурн е свързан със съзряването и стареенето, а положителният Сатурн е зрял. Сатурн е времеви маркер, но не трябва да бъде опустошително, освен ако не маркираме само времето. За тези, които непрекъснато растат и се развиват чрез постоянни усилия, остаряването почти не съжалява, защото не остаряват; те се оправят. Всъщност в самите райони, където изглежда, че са били късно цъфтящи, сатурняните често влизат в своите в някои по-късни фази на своите Сатурнови цикли.

Много млади сатурняни са твърде възрастни за възрастта си и не се чувстват добре със своите връстници. Нивото им на комфорт се подобрява с възрастта, особено когато наближават възрастта, когато сатурновите качества като зрялост и предпазливост се очакват поради отговорностите на кариерата или семейството. Също така, те са по-спокойни, след като открият чувство за сигурност и собствена стойност чрез своите постижения, така че по-трудните изрази като несигурност и самоосъждане се подобряват.

Транзитите на Сатурн ви принуждават да се изправите срещу реалността … разтърсване, ако сте се заблуждавали относно проблемите, с които се сблъсквате. Но положителният резултат е, че след като приключите с емоциите за несправедливостта на всичко това, можете да се заемете с изграждането на по-съществени и солидни основи. Изграждането на фондация може да не е толкова забавно, колкото плаването и сънуването на розов облак, но банката не приема розовите облаци като обезпечение. Сатурн е мъдростта, натрупана от опит … дори ако сте дебели и вашата алма матер е Училището за твърди удари.

Много негативни ситуации, възникващи при транзитите на Сатурн, са резултат от това, че Сатурн не се използва положително на първо място. Ако не сте развили самодисциплина, транзитът на Сатурн може да доведе до загуба на нещо, за което не сте били дисциплинирани. Дисциплината, наложена отвън, има за цел да насърчи дисциплината отвътре. Ако сте построили къщата си на пясък, образно казано, транзит на Сатурн може да нивелира къщата и да ви накара да се върнете, за да възстановите по-солидни основи. Сатурн не е наказателен, а безпристрастно коригиране на грешка – Небесният компютър изхвърля входа ви за корекция, защото „не изчислява“.

Конструктивно използван, транзитът на Сатурн може да помогне за развитието на стабилност, сила на характера, самодисциплина и нова способност за организиране и структуриране на живота. Ако сте упражнявали някои от тези качества вече в района, засегнат от транзита, тогава това ще бъде период на по-нататъшен растеж в тази област и жънене на наградата за това, което вече сте посели.

Забележка: Това е откъс от класическия текст на Дона Кънингам за начинаещи и междинни студенти, Астрологично ръководство за самопознание, преработено издание под формата на електронна книга.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta