10 Fakta om firehjulskjøring (4WD) du ikke visste

1

I løpet av de siste årene har 4WD utviklet seg fra en hobby til en typisk motorlivsstil som serverer store familier, industrier og bedrifter. 4WD-kjøretøyer gir den sårt tiltrengte støtten til familier som ofte er mobile, bransjer som krever tilgang til steder som vanlige kjøretøyer ikke kan krysse, og en persons behov for å ha noe større og kraftigere for de “bare i tilfelle jeg trenger det”.

Etter år med improvisasjon og evolusjon har 4WD sin del av fakta og trivia som er både morsom og nyttig kunnskap. Her er noen av dem som garantert vil øke din interesse for 4WD.

  1. 1898, Latil (fransk) Bygget en traktor med 4×4 kanon under andre verdenskrig. Dette konseptet kom fra hans produksjon av kraftpakker som erstatning for forakselakslene og hesten med vogner.
  2. Det første 4WD-kjøretøyet ble designet av Ferdinand Porsche (grunnlegger av Porsche-biler). Han designet kjøretøyet da han var 25 år gammel.
  3. Den første mekaniske 4WD ble bygget av det nederlandske selskapet Jacobus Spyker i 1902.
  4. Four Wheel Drive Auto Company (FWD) bygde det første amerikanske kjøretøyet i 1911. FWD leverte 4WD-lastebiler til både britiske og amerikanske marinesoldater under første verdenskrig.
  5. Mercedes og BMW fulgte i 1926 med sin serie med 4WD-kjøretøyer for kommersiell forbruk.
  6. “Wankertank” eller “Toorak Tractor”: dagligdagse navn for 4WD som ofte høres i og rundt Melbourne-området. Wankertank er 4WD-er som bare kjøres rundt i byen, mens Toorak Tractor er et navn som hører til den eksklusive østlige forstaden Toorak hvor disse kjøretøyene stort sett sees.
  7. Den første 4WD Formel 1-racerbilen var Ferguson P99 Climax. Det er fortsatt det mest kjente eksemplaret som oppnår tvillingkrav til berømmelse. Den første 4WD-bilen og den siste frontmotorbilen som noensinne har fått plass i et F1-arrangement.
  8. Det mest radikale 4WD-kjøretøyet er laget av en russisk panserbilbygger Russo Baltique, som blant alle andre detaljer om kjøretøyet brukte hvalpenisskinn som setetrekk. Det russiske bilselskapet produserer sikkerhetskjøretøyer for Russlands tsarer og topptjenestemenn. Kjøretøyet heter Dartz Prombron Monacco Red Diamond Edition som hevdes å være verdens dyreste kjøretøy på den tiden. Det er dyrt, med gullbelagte skuddsikre vinduer, eksos laget av tungsten, diamant- og rubinbelagte målere og et Kevlar-belegg for eksteriøret. Mangel på hvalpenisskinn var en bekymring inntil det kom inn fakta om at en blåhvalpenis kan vokse opp til 2,4 meter. Produsenten har så langt ikke nevnt hvaltypen de får penisskinnet fra.
  9. Verdens første pedaldrevne 4WD-kjøretøy ble skapt av en tysk stipendiat, Frank Fraune, og kalte den Trailcart. Trailcart er en metamorfose av en terrengsykkel og 4WD med 290Nn dreiemoment. 400 mm akselforskyvninger hjelper den mestre ulendt terreng. Denne oppfinnelsen mottar noen seriøse anmeldelser fra investorer som inkluderer Land Rover som testet kjøretøyet i hinderparken i Wulfrath, Tyskland.
  10. Australiere er verdens største kjøpere av 4WD-biler.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta