Visa казва, че можете да купите почти всичко, с изключение на крипто валути

V

Новината тази седмица е, че няколко банки в САЩ и Великобритания са забранили използването на кредитни карти за закупуване на крипто валути (CC). В посочените причини е невъзможно да се повярва – като опит за ограничаване на прането на пари, хазарт и защита на инвеститора на дребно от прекомерен риск. Интересното е, че банките ще разрешават покупки на дебитни карти, като ясно показват, че единствените защитени рискове са техните собствени.

С кредитна карта можете да залагате в казино, да купувате пистолети, наркотици, алкохол, порнография, всичко и всичко, което пожелаете, но някои банки и компании за кредитни карти искат да ви забранят да използвате техните съоръжения за закупуване на крипто валути? Трябва да има някои правдоподобни причини и те НЕ са посочените причини.

Едно нещо, от което банките се страхуват, е колко трудно би било да се конфискуват притежанията на CC, когато притежателят на кредитната карта по подразбиране плати. Би било много по-трудно, отколкото да притежавате къща или кола. Частните ключове на крипто портфейла могат да се поставят върху памет или лист хартия и лесно да се извадят от страната, с малко или никаква следа от местонахождението му. В някои крипто портфейли може да има висока стойност, а дългът по кредитната карта може никога да не бъде изплатен, което ще доведе до обявяване в несъстоятелност и значителна загуба за банката. Портфейлът все още съдържа крипто валута и по-късно собственикът може да осъществи достъп до частните ключове и да използва местна CC Exchange в чужда държава, за да конвертира и прибере парите. Наистина подъл сценарий.

Със сигурност не препоръчваме този вид незаконно поведение, но банките са наясно с възможността и някои от тях искат да го изключат. Това не може да се случи с дебитни карти, тъй като банките никога не са излезли от джоба – парите излизат веднага от сметката ви и само ако там има достатъчно пари за начало. Ние се борим да намерим честност в историята на банката за ограничаване на хазарта и поемането на риск. Интересното е, че канадските банки не се възползват от тази банда, може би осъзнавайки, че посочените причини за това са фалшиви. Последствията от тези действия са, че инвеститорите и потребителите вече са наясно, че компаниите и банките с кредитни карти наистина имат възможност да ограничат това, което можете да закупите с тяхната кредитна карта. Това не е начинът, по който те рекламират своите карти, и вероятно е изненада за повечето потребители, които са свикнали сами да решават какво ще купят, особено от CC Exchanges и всички други търговци, които са сключили търговски споразумения с тези банки. Борсите не са направили нищо лошо – нито вие, но страхът и алчността в банковата индустрия причиняват странни неща. Това допълнително илюстрира степента, в която банковата индустрия се чувства застрашена от крипто валутите.

Към този момент има малко сътрудничество, доверие или разбирателство между света на фиатните пари и CC света. Светът на CC няма централен контролен орган, в който да могат да се прилагат регламенти, което оставя всяка страна по света да се опитва да разбере какво да прави. Китай реши да забрани CC, Сингапур и Япония ги прегръщат, а много други страни все още си чешат главите. Общото между тях е, че искат да събират данъци върху печалбите от инвестициите в CC. Това не е твърде различно от ранните дни на дигиталната музика, тъй като интернет улеснява неограниченото разпространение и разпространение на нелицензирана музика. Схемите за лицензиране на цифрова музика в крайна сметка бяха разработени и приети, тъй като слушателите се съгласяваха да плащат малко нещо за музиката си, а не безкрайно пиратство, а музикалната индустрия (артисти, продуценти, звукозаписни компании) беше добре с разумни лицензионни такси, а не с нищо. Може ли да има компромис в бъдещето на фиатните и цифровите валути? Тъй като хората по света се отегчават от скандалните банкови печалби и банковите пресичания в живота си, има надежда, че потребителите ще бъдат гледани с уважение и няма да бъдат вечно натоварвани с високи разходи и неоправдани ограничения.

Крипто валутите и технологията Blockchain увеличават натиска по целия свят, за да постигнат разумен компромис – – това е игра за промяна.

Останете на линия!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta