Какво е биткойн и защо криптовалутата е толкова популярна?

К

Биткойнът беше гласът във финансовото пространство. В интерес на истината, Биткойн избухна на сцената през последните няколко години и много хора и много големи компании сега скачат върху биткойн или криптовалута, искащи част от действието.

Хората са напълно нови за криптовалутното пространство непрекъснато задават този въпрос; „Какво всъщност е биткойн?“

Е, за начало биткойнът всъщност е цифрова валута, която попада извън контрола на всяко федерално правителство, използва се по целия свят и може да се използва за закупуване на неща като вашата храна, напитките ви, недвижими имоти, коли и други неща.

Защо биткойнът е толкова важен?

Биткойнът не е податлив на неща като държавния контрол и колебанията в чуждестранните валути. Биткойнът е подкрепен от пълната вяра на (вас) индивида и е строго равнопоставен.

Това означава, че всеки завършва транзакции с биткойн, първото нещо, което осъзнават, е, че е много по-евтино да се използва, отколкото да се опитва да изпраща пари от банка в банка или да използва каквито и да било други услуги, които изискват изпращане и получаване на пари в международен план.

Например, ако исках да изпратя пари до, да кажем, Китай или Япония, щеше да ми се наложи такса от банка и щеше да отнеме часове или дори дни, докато тази такса стигне дотам.

Ако използвам биткойн, мога да го направя лесно от портфейла си или от мобилния си телефон или от компютъра мигновено, без нито една от тези такси. Ако исках да изпратя например злато и сребро, това щеше да изисква много пазачи, щеше да отнеме много време и много пари за преместване на кюлчета от точка до точка. Биткойн може да го направи отново с едно докосване на пръст.

Защо хората искат да използват биткойн?

Основната причина е, защото биткойнът е отговорът на тези дестабилизирани правителства и ситуации, при които парите вече не са толкова ценни, както преди. Парите, които имаме сега; хартиената фиатна валута, която се намира в портфейлите ни, не струва и след година ще струва още по-малко.

Виждали сме дори големи компании, проявяващи интерес към блокчейн технологията. Преди няколко седмици беше проведено проучване сред шепа клиенти на Amazon, независимо дали биха се заинтересували от използването на криптовалута, ако Amazon я създаде. Резултатите от това показаха, че мнозина се интересуват много. Starbucks дори намекна за използването на блокчейн мобилно приложение. Walmart дори е подал заявка за патент за „интелигентен пакет“, който ще използва технологията blockchain за проследяване и удостоверяване на пакети.

През целия си живот сме виждали, че се случват много промени от начина, по който пазаруваме, от начина, по който гледаме филми, от начина, по който слушаме музика, четем книги, купуваме коли, търсим домове, сега как харчим пари и банкиране. Криптовалутата е тук, за да остане. Ако още не сте го направили, време е някой да проучи напълно криптовалутата и да се научи как да се възползва напълно от тази тенденция, която ще продължи да процъфтява с течение на времето.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta