Легенда за Калифорнийската златна треска

Л

Всички щати в САЩ имат прякори. Ню Йорк е Empire State. Ню Джърси е градина. Калифорния е Golden State. Прякорът му идва от Калифорнийската златна треска в историята на САЩ. Калифорнийската златна треска започва на 24 януари 1848 г., когато дърводелец и дъскорезник Джеймс Уилсън Маршал (8 октомври 1810 – 10 август 1885 г.) открива злато в мелницата на Сътърс в Калифорния. Това откритие предизвика повече от триста хиляди души в и извън Съединените американски щати, които се втурнаха в Северна Калифорния. Това определи прякора на Калифорния да бъде Golden State. Тъй като броят на миньорите, дошли в Калифорния, достигна своя пиков период през 1849 г., всички непълнолетни бяха наречени „Четиридесет и девет“. По-късно става името на отбора по футбол в Сан Франциско.

Това е около три часа път с кола, за да посетите оригиналния район на Калифорнийската златна треска. Човек може да използва Interstate 580 East, Interstate 205 East, Interstate 5 North, Route 99 и Route 88, за да стигне до Sutter Creek. Точно преди да влезе в зоната за копаене, посетителят може да си почине в центъра на Сатър Крийк. Калифорнийската златна треска създава движение на хората към Западния бряг и формира период на Дивия Запад. Центърът на Сатър Крийк поддържа вид на въоръжени дни.

Петнайсет минути път с кола го отвеждат до входа на Gold Mines. Мината вече е само с цел разглеждане на забележителности. Вече не копаят злато. Няма крещящи табели или неонови табели в стил Лас Вегас. Тъй като обаче е оригинален вход, посетителят трябва да го уважава като свидетелство за историята. На портата се вижда „Минна обиколка“, но входът е малък и стар. Посетителят трябва да внимава да не пренебрегва входа на паркинга, тъй като няма указателни табели, към които водачът може да се позове.

Обиколката осигурява на посетителите трамвайна обиколка до дълбоката зона на мината. Вътрешността на моята е осветена, но някои части са тъмни, за да са почти тъмни. Има ярко осветена зона и восъчни кукли, показващи дни, в които непълнолетни са работили. Влизайки в пещерата, първото нещо, което човек ще види, е птица в клетка. Сега в Минната обиколка човекът и птицата имитират восъчни кукли. Това показва, че те са държали птица, за да знаят кога газът се разпространява в мината. Горката птица е първата, която умира, за да уведоми непълнолетните, че има опасност от бензин.

Въпреки че непълнолетните вътре са восъчни кукли, те показват истински машинни инструменти и хардуер. Много от тях изглеждат тежки и неудобни. Вътре в златната мина изглежда сложна структура. Посетителят намира дълбока права дупка, след като дълъг лек наклон продължава от разстояние. Това показва, че те не са имали конкретен план за копаене. Те копаят по начина, по който златната жила ръководи миньорите.

Ръководство казва, че властта изчислява, че все още двеста милиона унции злато лежи под земята. Сега посетителят трябва да отговори на последния въпрос на екскурзовода, ако се надява да е непълнолетен.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta