Наградите от Денвър продължават да се борят за златото на финален трофей на НБА

Н

От сезона 1976-1977 в НБА, Денвър Нагетс копаят за злато. Това злато е трофейът на финалите на НБА. Нагетсите наистина постигнаха успех в плейофите на НБА. Те са се появявали в плейофите 19 пъти, пет пъти са били шампиони в дивизията и дори два пъти са стигали до финалите на конференцията в НБА. Въпреки това, през цялата си история те продължават да се стремят към златото.

Как името „Нагетс“ стана добро като злато? Преди да са Денвър Нагетс, хората ги наричат ​​Денвър Ракетс. „Нагетс“ намеква за златодобивната индустрия, около която хората са построили град Денвър. Говорейки за Денвър, ето няколко интересни факта за града:

o Година на основаване: 1858

o Година на включване: 1861

o Кота: 5280 фута

o Среден годишен снеговалеж: 55.4 инча

o Основни наранявания: комуникации, транспорт, комунални услуги

Връщайки се към историята на Денвър Нагетс, екипът е съществувал преди това като Денвър Рокетс, от 1967-1974. След това преди сезона 1974-1975, Ракетите се трансформират в Нагетс. Това почете първия професионален баскетболен отбор на Денвър, който играе в младата НБА до 1950 година.

След отпадането на Американската баскетболна асоциация през 1976 г., новите Denver Nuggets изиграха първата си игра в НБА на 22 октомври 1976 г. За разлика от останалите три отбора на ABA, присъединили се към NBA, Nuggets имаха златна година. Всъщност с рекорд от 50-32, Нагетс завършиха премиерния си сезон в НБА на върха на дивизията на Средния Запад. Въпреки това, Portland Trailblazers щяха да елиминират Nuggets в плейофите, като спечелиха своята серия 4-2.

През сезона 1977-1978 г. Нагетс постигнаха още по-голям успех само за втория си сезон в НБА. За пореден път Нагетс спечели титлата в дивизията на Средния Запад, завършвайки сезона с рекорд 48-34. Тази година обаче Нагетс спечелиха първата си серия от плейофите. Те се пребориха с Милуоки Бъкс, като накрая ги победиха в седем мача. Нагъстите обаче не успяха да стигнат до финалите в НБА, губейки във финалите на Западната конференция от Милуоки Бъкс. Бъкс спечели серията с 4-2.

През следващите шест сезона, Денвър Нагетс достигна до плейофите четири пъти. Те обаче няма да се съчетаят с успеха си в плейофите 1977-1978 до сезон 1984-1985. Нагетсите направиха няколко смели и мъдри сделки преди първата топка за сезона. Те завършиха сезона с похвален рекорд от 52-30 и отново спечелиха дивизията на Средния Запад в НБА. Първоначално Наггетс победиха Сан Антонио Спърс с победа от серия 3-2, а след това разрушиха Юта Джаз с победа от серия 4-1. Нагъстите обаче загубиха от Лос Анджелис Лейкърс с 4: 1, във финалите на Западната конференция.

След сезон 1984-1985, Нагетс отново са шампиони в дивизията през 1988 и 2006 г. За съжаление на феновете на Нагетс, те загубиха във втората и първата си серия от плейофите, с уважение. Връщането към финалите на Западната конференция остана неуловимо.

Denver Nuggets продължават да се стремят към златото от финалите на НБА, т.е. Насърчете ги с стоките на Денвър Нагетс, тъй като те добиват най-големия къс от НБА от всички!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta