Crypto TREND 2017-01

C

Всички са чували как Биткойн и други крипто валути са направили милионери от тези, които са купили преди едва година. Печалбите от 1000% или повече са не просто възможни, те са били обичайно място за много от тези крипто валути. Някой, който е купил биткойн през май 2016 г. на по-малко от 500 долара, би имал печалба от 1400% за около 17 месеца. След това през последните няколко дни видяхме, че Биткойн губи почти 1000 долара, така че да кажем, че тези криптовалути са нестабилни, би било огромно занижаване.

От създаването на Биткойн през 2008 г., ние от Trend News сме скептични към способността на крипто валутите да оцелеят, като се има предвид, че те представляват много ясна заплаха за правителствата, които искат да видят и облагат всички транзакции. Но въпреки че все още можем да бъдем предпазливи по отношение на действителните крипто валути, ние сме много наясно с потенциала на основната технология, която задвижва тези електронни валути. Всъщност ние вярваме, че тази технология ще се отрази значително в управлението на данните и ще повлияе на всеки сектор на глобалната икономика, подобно на това как интернет въздейства върху медиите.

Ето няколко въпроса и отговори, за да започнем …

В: Какво представляват крипто валутите?

Най-известната крипто валута (CC) е BITCOIN. Това беше първият CC, стартиран през 2008 г. Днес има повече от 800 CC, включително Ethereum, Litecoin, Dash, Zcash, Ripple, Monero и всички те са „виртуални“. Няма „физически“ монети или валута.

В: Как работят CC?

CC са виртуални валути, които съществуват в много големи разпределени бази данни. Тези бази данни използват технологията BLOCKCHAIN. Тъй като всяка база данни на Blockchain е широко разпространена, се смята, че тя е имунизирана срещу хакерство, тъй като няма централна точка на атака и всяка транзакция е видима за всички в мрежата. Всеки CC има група администратори, често наричани „майнери“, които валидират транзакциите. Един CC, наречен Ethereum, използва “интелигентни договори” за валидиране на транзакции. Crypto TREND ще предостави повече подробности в предстоящите новинарски публикации.

В: Какво е BLOCKCHAIN?

Blockchain е технологията, която е в основата на всички CC. Всяка транзакция за покупка, продажба или замяна на CC се въвежда в БЛОК, който се добавя към веригата. Тази технология е сложна и няма да бъде обяснена тук, но има потенциал да революционизира индустрията на финансовите услуги, тъй като транзакциите могат да се изпълняват бързо и лесно, намалявайки или премахвайки таксите. Технологията се изследва и за приложения в много други индустрии.

Въпрос: Регулирани ли са борсите на CC от правителството?

В по-голямата си част отговорът е НЕ, което за някои потребители е голяма атракция на този пазар. В момента това е „дивият запад“, но правителствата в повечето развити страни изследват този пазар, за да решат каква регулация може да е необходима. Голямо решение е дали CC да се третира като валута или като стока / ценна книга. Канада и САЩ досега са декларирали, че CC са законни, но ситуацията остава течна по отношение на отчитането и данъчните последици. Crypto TREND ще следи и докладва за тези развития.

В: Как да инвестирам на този пазар?

Можете да купувате, продавате и обменяте CC, като използвате услугите на специализирани “борси”, които действат като посредничество. Започвате с избора на борса, настройването на акаунт и прехвърлянето на фиат валута във вашия акаунт. След това можете да направите своите поръчки КУПЕТЕ и ПРОДАВЕТЕ CC. Има много борси по света. Откриването на сметка е доста просто и всички тези борси имат свои собствени правила относно първоначалното финансиране и тегленията.

Crypto TREND ще препоръчва CC борси в бъдеще.

Въпрос: Къде да запазя CC?

За да имате свободата да премествате вашите крипто валути и да плащате сметки, ще трябва да имате цифров портфейл. Тези портфейли се предлагат в няколко формата, като настолен компютър, облак, хардуер (USB), мобилен телефон и хартия. Много от тях са БЕЗПЛАТНИ, но сигурността е голям фактор, тъй като никой никога не иска да загуби портфейла си или да го открадне. Crypto TREND ще препоръчва цифрови портфейли в бъдеще.

В: Какво мога да направя с моя CC?

Освен че инвестирате в CC продукти, можете да използвате и крипто валута за някои финансови транзакции, като парични преводи и плащане на сметки. Списъкът с компании, приемащи криптовалута, нараства бързо и включва големи играчи като Microsoft, GAP, JC Penny, Expedia, Shopify, Bloomberg.com, Dish Network, Zynga, Subway и WordPress.

В: Какво следва?

Когато започнем, ще държим всяка от статиите на Crypto TREND кратка и ще поддържаме обхвата на всяка от тях възможно най-тесен. Както отбелязахме по-рано, ние вярваме, че технологията за крипто валута ще промени играта и потенциални възможности за инвестиции като тази се случват веднъж или два пъти в живота. Не се заблуждавайте, ранното инвестиране в този сектор ще бъде само за вашия най-спекулативен капитал, пари, които можете да си позволите да загубите.

Дори да не искате да инвестирате по това време, ранното разбиране на тази нова разрушителна технология ще ви постави в изгодна позиция да се възползвате от нашите препоръки, докато вървим напред.

Очаквайте да видите повече новини и конкретни препоръки от Crypto TREND, когато започнем това пътуване към това, което в началото може да изглежда като чужда джунгла. Това е нестабилен пазар и може да не се хареса на всички инвеститори, но Crypto TREND ще бъде вашето ръководство, ако и когато сте готови.

Останете на линия!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta