Ако сте си помислили, че сте пропуснали революцията на печалбата в Интернет, опитайте CryptoCurrency

А

Когато повечето хора мислят за криптовалута, те също биха могли да мислят за криптична валута. Изглежда много малко хора знаят какво е това и по някаква причина изглежда, че всички говорят за това, сякаш го знаят. Надяваме се, че този доклад ще демистифицира всички аспекти на криптовалутата, така че докато приключите с четенето, ще имате доста добра представа за какво става въпрос и за какво става въпрос.

Може да откриете, че криптовалутата е за вас, или не, но поне ще можете да говорите със степен на сигурност и знания, които другите няма да притежават.

Има много хора, които вече са достигнали статут на милионер, като се занимават с криптовалута. Очевидно има много пари в тази чисто нова индустрия.

Криптовалутата е електронна валута, кратка и проста. Това, което обаче не е толкова кратко и просто, е точно как става въпрос за стойност.

Криптовалутата е дигитализирана, виртуална, децентрализирана валута, произведена чрез прилагането на криптография, която според речника на Merriam Webster е „компютърно кодиране и декодиране на информация“. Криптографията е основата, която прави възможни дебитни карти, компютърно банкиране и системи за електронна търговия.

Криптовалутата не е подкрепена от банки; не е подкрепено от правителство, а от изключително сложна подредба на алгоритмите. Криптовалутата е електричество, което се кодира в сложни низове от алгоритми. Това, което придава парична стойност, е тяхната сложност и сигурността им от хакери. Начинът, по който се прави криптовалутата, е твърде труден за възпроизвеждане.

Криптовалутата е в пряка опозиция на това, което се нарича фиат пари. Фиатните пари са валута, която си струва от правителственото решение или закон. Доларът, йената и еврото са примери. Всяка валута, която се определя като законно платежно средство, е фиат пари.

За разлика от фиатните пари, друга част от това, което прави криптовалутата ценна, е, че подобно на стока като сребро и злато има само ограничено количество от тях. Произведени са само 21 000 000 от тези изключително сложни алгоритми. Нито повече, нито по – малко. Това не може да бъде променено чрез отпечатване на повече от него, като правителство, което печата повече пари, за да изпомпва системата, без да подкрепя. Или от банка, променяща цифровата книга, нещо, което Федералният резерв ще инструктира банките да направят, за да се приспособят към инфлацията.

Криптовалутата е средство за покупка, продажба и инвестиране, което напълно избягва както държавния надзор, така и банковите системи, проследяващи движението на парите ви. В дестабилизирана световна икономика тази система може да се превърне в стабилна сила.

Криптовалутата също ви дава голяма доза анонимност. За съжаление това може да доведе до злоупотреба от криминален елемент, използващ крипто валута за собствените си цели, точно както обикновените пари могат да бъдат злоупотребявани. Това обаче може да попречи на правителството да проследява всяка ваша покупка и да нахлува в личната ви поверителност.

Криптовалутата се предлага в доста форми. Биткойнът беше първият и е стандартът, от който всички останали криптовалути се моделират. Всички са произведени чрез щателни буквено-цифрови изчисления от сложен инструмент за кодиране. Някои други криптовалути са Litecoin, Namecoin, Peercoin, Dogecoin и Worldcoin, за да назовем само няколко. Те се наричат ​​алткойни като обобщено име. Цените на всяка от тях се регулират от предлагането на конкретната криптовалута и търсенето, което пазарът има за тази валута.

Начинът, по който криптовалутата е създадена, е доста очарователен. За разлика от златото, което трябва да се добива от земята, криптовалутата е просто запис във виртуална книга, която се съхранява в различни компютри по света. Тези записи трябва да бъдат „добивани“ с помощта на математически алгоритми. Отделни потребители или, по-вероятно група потребители, изпълняват изчислителен анализ, за ​​да намерят конкретна поредица от данни, наречени блокове. „Миньорите“ намират данни, които създават точен модел на криптографския алгоритъм. В този момент това се прилага към поредицата и те са намерили блок. След като еквивалентна поредица от данни на блока съвпада с алгоритъма, блокът от данни е нешифрован. Майньорът получава награда за определено количество криптовалута. С течение на времето размерът на наградата намалява, тъй като криптовалутата става по-оскъдна. В допълнение към това, сложността на алгоритмите при търсене на нови блокове също се увеличава. Изчислително става все по-трудно да се намери подходяща серия. И двата сценария се обединяват, за да намалят скоростта, с която се създава криптовалутата. Това имитира трудността и недостига на добив на стока като злато.

Сега всеки може да бъде миньор. Създателите на биткойн направиха инструмента за копаене с отворен код, така че е безплатен за всеки. Компютрите, които използват обаче, работят 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Алгоритмите са изключително сложни и процесорът работи с пълен наклон. Много потребители имат специализирани компютри, създадени специално за добив на криптовалута. И потребителят, и специализираният компютър се наричат ​​майнери.

Миньорите (човешките) също водят дневници на транзакции и действат като одитори, така че дадена монета да не се дублира по никакъв начин. Това предпазва системата от хакване и не се задейства. Те са платени за тази работа, като получават нова криптовалута всяка седмица, за да поддържат своята работа. Те съхраняват своята криптовалута в специализирани файлове на своите компютри или други лични устройства. Тези файлове се наричат ​​портфейли.

Нека обобщим, като прегледаме няколко от дефинициите, които научихме:

• Криптовалута: електронна валута; наричана още цифрова валута.

• Пари на Fiat: всяко законно платежно средство; държавно подкрепено, използвано в банковата система.

• Биткойн: оригиналният и златен стандарт на крипто валутата.

• Altcoin: други криптовалути, които са моделирани от същите процеси като Bitcoin, но с леки вариации в кодирането им.

• Миньори: физическо лице или група лица, които използват собствени ресурси (компютри, електричество, пространство) за добив на цифрови монети.

o Също така специализиран компютър, създаден специално за намиране на нови монети чрез изчислителна поредица от алгоритми.

• Портфейл: малък файл на вашия компютър, където съхранявате вашите цифрови пари.

Концептуализиране на криптовалутната система накратко:

• Електронни пари.

• Копае се от лица, които използват собствени ресурси, за да намерят монетите.

• Стабилна, ограничена система на валута. Например има само 21 000 000 биткойни, произведени за всички времена.

• Не изисква правителство или банка да го накара да работи.

• Ценообразуването се определя от количеството на намерените и използвани монети, което се комбинира с искането на обществеността да ги притежава.

• Има няколко форми на крипто валута, като Биткойн е на първо място.

• Може да донесе голямо богатство, но както всяка инвестиция крие рискове.

Повечето хора намират концепцията за криптовалута за очарователна. Това е ново поле, което може да бъде следващата златна мина за много от тях. Ако установите, че криптовалутата е нещо, за което бихте искали да научите повече, тогава сте намерили правилния отчет. В този доклад обаче едва съм докоснал повърхността. В криптовалутата има много, много повече от това, което съм преживял тук.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta