Ambar – Sammensetning og bruk

A

Ambar er kjent under mange andre navn over hele verden på grunn av sin popularitet og medisinske verdier i alternative medisinersystem. Det er kjent som:

Engelsk: Ambergris, arabisk: Ashab/ Ambar, kinesisk: Lung yen hsiang, fransk: Ambre, tysk: die Ambra, hindi: rav, persisk: Shah Boo, urdu: Ambar, latin: ambra grasea

Ambar er en sykelig utskillelse av spermhvalen og finnes flytende på havet eller samlet fra kysten. Ambar dannes i tarmen til spermhvalen som respons, antas det, på irritasjonen forårsaket av magesekken av hvalen fra de skarpe, ufordøyelige, papegøyelignende nebbene til blekksprut.

Sammensetning: Den inneholder ambrein (et kolesterin) 85%, litt balsamisk ekstrakt og aske.

Forsiktig verden: Ambar er ikke baltisk rav (succinat), som er en fossilisert harpiks som skilles ut av det nå utdøde furutreet som ble dannet i eocenperioden for omtrent 50 millioner år siden og hovedsakelig brukt i ornamenter og til smykker. Begge er bare relatert til det faktum at begge vasker opp på strendene av mor natur.

Medisinske egenskaper: Ambar er et sentralstimulerende, antiseptisk og antispasmodisk middel. det er veldig nyttig i seksuell svakhet, generell svakhet, epilepsi, spasmer og nervøsitet. Også nyttig ved lammelse, ansiktslammelse, nevritt, svakhet i hjernen, nerver og hjerte og hjertebank.

Det er mye brukt i unani system av alternative medisiner, og er en integrert del av mange klassiske unani formuleringer, dvs. khamira abresham hakim arshadwala, Dawaul misk motadil jawaharwali, Mommyae ambar etc, for å nevne noen få vanlige medisiner i et unani system av alternative medisiner.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta