Antikk Scrimshaw Collector John F Kennedy

A

Det kan sies at en av de tidligere presidentene i USA, president John F. Kennedy, delvis var ansvarlig for å bringe antikk innsamling av hvaletann, historie og skjønnhet til oppmerksomhet under kontoret og til og med etter hans død. Det var til og med en bok skrevet med tittelen John F. Kennedy: Scrimshaw Collector av Clare Barnes som beskriver samlingen av JFK. Man kan si at Kennedys antikke innsamling av tannhvalhvaler begynte da han var ung, da han tilbrakte tid i Cape Cod og Boston nær vannet. Det er kjent at han vokste opp med seiling og alltid hadde fascinert sjøen. Han tjenestegjorde også i den amerikanske marinen hvor han ble hedret med en lilla hjertemedalje. Selve samlingen hans startet faktisk ikke før kona hans, Jacqueline Kennedy, ga ham en antikk tann av hvalhval som gave da han kom inn på presidentkontoret.

Hvalfangsthistoriker Clifford Ashley sa at gaven til en hvaltand var et “ønske om å presentere en fjern venn en pokal med hvaljakten, en stor tann som i virkeligheten hadde truet [the giver] og sto nå et symbol på hans suksess. “For Kennedy representerte kanskje hvaltannen det livet han beundret og litt å leve, det farlige og romantiske livet til sjøs som han og hvalfangerne på 1800 -tallet opplevde.

Noen få bilder av Kennedy viser ham sittende på det ovale kontoret med flere antikke tenner av hvalhval som skisserte skrivebordet hans. Til og med skrivebordet hans, gitt av ham av England og kalt Resolute -skrivebordet, ble laget av rester av Resolute -krigsskipet som ble berget fra Artic av et hvalfangstfartøy i 1885. Det sies at personer ville sende ham antikke scrimshaw -hvaltenner som gaver men bare etter godkjenning, ettersom han var veldig spesifikk med hensyn til hva han samlet inn. Kennedy var veldig interessert i å samle antikke scrimshaw -hvaltenner med historiske personer inkludert tidligere presidenter. Han samlet også mange antikke scrimshaw -hvaltenner med seilings- og hvalfangstskip.

Det er interessant å merke seg at Kennedy noen ganger ga antikke scrimshaw -hvaltenner som gaver. Spesielt én tann ble gitt til den svenske skuespilleren Greta Garbo etter hennes besøk og middag i Det hvite hus 13. november 1963. Ni dager senere ble Kennedy myrdet 22. november 1963. Denne hvaltannen var kanskje den siste gaven han noen gang ga før hans død. Det var ikke kjent at hvaltannen ble gitt til Garbo, og ansatte ved Kennedy Museum and Library hadde alltid lurt på hvor den “manglende JFK -tannen” var. I 2000 forsket en ansatt i bibliotekets samling på transkripsjoner og brev til og fra Kennedy’s, der de fant denne meldingen i et notat skrevet til fru Kennedy fra Garbo: “Det var en uvanlig kveld for meg at jeg tilbrakte med deg i Det hvite hus. Det var veldig fascinerende og fortryllende. Jeg tror kanskje det var en drøm hvis jeg ikke hadde presidentens ‘tann’ i min besittelse. ” Tannen ble lånt til biblioteket fra Garbos neice og arving, under en utstilling med detaljer om relikvier fra Kennedys liv.

I 1962 bestilte Jacqueline Kennedy en stor hvaltand som skulle poleres og scrimshawes av scrimshander Milton Delano for en julegave til presidenten. Tannen har presidentforseglingen som er klippet på hvaltannen. JFK tenkte så mye på tannen at Jacqueline Kennedy begravde ham med tannen i kisten.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta