En kort historie om Walvis Bay Lagoon

E

Walvis Bay er en by i Namibia som ligger på vestkysten, navnet er avledet fra hvalfisk fra da det var en hovedhvalfangststasjon i den delen av verden. Bukten har en naturlig dypvannshavn, noe som gjør den til et hyppig reisemål for sjøfartøy. Denne delen av Atlanterhavet er rikt på marint liv, som tiltrekker seg mange hvaler på visse tider av året. Området ble oppdaget av Diego Cao i 1485 da han landet i Cape Cross, som ligger nord for bukten. Bartholomeu Dias fulgte i år 1487; portugiserne gjorde imidlertid ikke krav på området. Mens det ble oppdaget på slutten av 40-tallet, var det først på slutten av 1800-tallet at kommersiell utvikling skjedde på stedet, da britene koloniserte en god del av Afrika og annekterte Walvis Bay til Kappkolonien. Britene sluttet seg til Walvis Bay, Cape Colony og flere andre områder for å danne Union of South Africa, for å gi en trygg passasje for britiske skip. Som tilfellet er med de fleste afrikanske territorier, har Walvis Bay hatt sin andel av kolonisatorer.

De gode fiskemulighetene har gjort det mulig for mange fiskerinæringer å gjøre seg bemerket i området. Fiske er en av de viktigste levekildene for mange mennesker i området. Et annet primært importprodukt i byen er havsalt ettersom Walvis Bay har saltpanner som dekker et område på omtrent 3 500 hektar, som produserer rundt 400 000 tonn havsalt. Det bor rundt 50 000 mennesker i byen.

Siden Walvis Bay-lagunen er rik på plankton og marint liv, er den et vanlig reisemål for noen av de største hvalene, noe som gjør den til et hyppig reisemål også for hvalsafari. Walvis Bay-lagunen har gitt byens innbyggere, ikke bare godt fiske, men også andre veier for å tjene penger. Turismen i byen blomstrer også på grunn av stedets naturskjønne skjønnhet og overfloden av sjøfugler ved lagunen. Disse fuglene kommer i assorterte raser, mange er pelikaner og flamingoer. Det er over 120 000 fugler i området, noe som gjør stedet til en spesiell attraksjon med brorskapet for fugletitting.

Langt fra sin kolonihistorie er Walvis Bay-byen nå uavhengig i seg selv. Det er relativt enkelt for innbyggerne å livnære seg i området. Hvis det er noe som kolonisatorene har gjort for å hjelpe landet Namibia og dets byer, er det å innføre kommersiell utvikling i området slik at innbyggerne kan være uavhengige og tjene til livets opphold på egenhånd. Mens antallet turister i området ikke er så stort sammenlignet med andre afrikanske steder, har Walvis gjort det ganske bra for seg selv. Det er mange aktiviteter å ta del i og mange steder å gå til. Bukten ligger omtrent 35 kilometer sør for Swakopmund.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta