En leksjon i "Auksjonsist": Lær å snakke på lagringsauksjoner

E

Så du har endelig spart opp nok penger til å gå til en lagringsauksjon. Du er ivrig etter å kjøpe din første enhet og planlegger å gjøre det uansett. Når du tar deg gjennom folkemengdene på lageret, føler du deg trygg på at ingen kommer til å overby deg. Men vent – ​​vet du hvem hvalen er på denne auksjonen? Overhørte du akkurat noen snakke om fantombud? Er det et annet nytt blod å kjempe mot? Enda bedre… vet du i det hele tatt hva noe av det betyr?

Hvis ikke, hold hestene dine! Hvis du vil gå på tur, må du snakke. Over tid har auksjonsscenen blitt litt av en subkultur, og som med alle gode subkulturer har budgiverne og auksjonariusene utviklet slang og hemmelige koder. Å kunne språket deres er uunnværlig for å lykkes.

Se deg rundt. Få en følelse av mengden. Lytte. Hør hva folk sier om de andre budgiverne, om enhetene og om auksjonarius. Her er noen setninger å lytte etter på den neste auksjonen som kanskje kan redde karrieren din.

Caravan auksjon – en serie nettstedsauksjoner som annonseres gjennom en felles reklamekampanje. Campingvogner ledes vanligvis av samme auksjonarius, som vil lede «campingvognen» til ulike enhetsanlegg gjennom dagen. Finn ut om auksjonen du er på er en del av en campingvogn – du kan ha en mulighet til å besøke mer enn ett anlegg den dagen!

“Fair Warning” -hvis du hører auksjonarius si dette, hør etter: hvis du ikke har bydd på enheten og ønsker å gjøre det nå! Auksjonarius er i ferd med å stenge budet, og varsler deg om at han/hun har gitt deg “rettferdig advarsel” før han gjør det.

Hoppbud – et bud laget med en mye høyere økning enn det forrige budet. Vanligvis ansatt av en seriøs budgiver som vil at andre skal vite at de mener alvor.

Looky-loos – en person som går til en auksjon utelukkende for å se, uten intensjoner om å by. Looky-loos kan være frustrerende for både auksjonsdeltakere og auksjonarius, ettersom de overtrenger plassen og gjør det vanskeligere for potensielle budgivere å se enhetene. Mengden looky-loos har økt i nåværende tider på grunn av den blomstrende populariteten til reality-TV-programmer med lagringsauksjoner.

Nytt blod – en nybegynner; en person som er ny med budgivning. Ikke undervurder det nye blodet, de kan være like voldsomme som de erfarne proffene når de prøver å bevise sin verdi blant de andre budgiverne og finne en plass i bransjen.

Plukkebud/fantombud – et ikke-eksisterende bud kalt av auksjonarius for å vekke interesse for budgiverne. Vær advart – denne taktikken anses som upassende og er ulovlig i mange jurisdiksjoner.

Quarter/”Gi meg en fjerdedel…” – nei, enheten selges ikke for 25 cent. Auksjonarius kan referere til et bud på $25 som et kvartal. “Gi meg to kvarter” ville åpenbart bety 50 dollar.

Shill/shilling – en type bud; budgiver som jobber for auksjonarius for å øke budene. Se opp for denne. Spør rundt etter innsiden scoop. Gjør auksjonarius fortjeneste på de solgte enhetene, eller får de en fast lønn? Kjenn publikum, og enda viktigere, kjenn auksjonarius.

Iscenesatt – relatert til lagerenheter, dette beskriver en enhet som har blitt tuklet med før auksjonsdagen. Gjenstander av interesse kan ha blitt trukket frem for å lokke budgivere, for eksempel elektronikk, merkevarevesker osv. Se etter tegn til en iscenesatt auksjon med forstyrrede støvflekker eller et vanskelig, nesten for perfekt utseende til oppsettet av skapet.

Verdivurdering – estimering av verdien av en vare, eller en lagringsenhet i sin helhet. Etter nok auksjoner og undersøkelser vil verdsetting bli mye enklere for deg. Verdivurdering er viktig for å avgjøre hva ditt høyeste bud på en enhet skal være. Hvis budgivningen går høyere enn verdsettelsen din, bør du selvsagt gå ut.

Whale – en erfaren kjøper som deltar på de samme auksjonene veldig ofte. Du vil sannsynligvis finne hvalen veldig raskt, og mange snakker kanskje om dem. De er vanligvis vanskelige å overby hvis de har sikte på en enhet, og mest sannsynlig har mye penger å brenne!

“Du er ute!” – en taktikk brukt av auksjonarius etter at du har blitt overbudt. Auksjonsholdere samhandler ofte med kjøpere på denne måten for å fremme ytterligere budgivning.

Føler du deg komfortabel ennå? Prøv noen av dem, se hvordan de føles! Hvem vet, kanskje du bare imponerer de andre nye blodene og hvalene på din neste auksjon.

For litt mer fantastisk auksjonstale, samt noen av setningene fra denne artikkelen, sjekk ut “Slang: The Topical Dictionary of Americanisms” av Paul Dickson.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta