Eventyrreiser: Maui

E

Hvis du kan drømme det, kan du finne og oppleve det på den eksotiske og morsomme øydestinasjonen, Maui. Frodige turstier i det skogkledde høylandet eller langs de nedre kantene av fossene vil pakke deg inn i den søte parfymen av rød ingefær og plumeria. Øynene dine vil bli blendet av grønne, gule, lyse oransje og røde; farger du ikke kan gjengi på en trykt side eller til og med på nettet. Du må bare oppleve det! Hva er din glede? Surfing, hanggliding, fiske, jetski, dykking, golf, hvalsafari, en svømmetur i havet eller i de klare fossebassengene? Aktivitetene på Maui passer til enhver personlighet, budsjett og eventyrnivå.

Cruise, for middag, seiling, snorkleturer eller hvalsafari er de mest populære aktivitetene folk betaler for på øya. Med god grunn også. Det klare, rolige vannet rundt Maui er uten sidestykke over hele kloden.

Haleakala

Visste du at hele øya Manhattan lett kan passe inn i Holeakala-krateret? Ikke at vi sender det dit, men for et perspektiv! I århundrer har stigningen tre om morgenen, i påvente av soloppgangen, til toppen av Holeakala-vulkanen toppet listen over Maui-aktiviteter som et “must-do” for besøkende fra hele verden. Mark Twain kalte det “…det mest sublime skuespillet jeg har vært vitne til.” (Sørg for å ringe 808-877-5111 for en værmelding før du drar.)

Øyas beste camping finnes i Haleakala nasjonalpark. Med et maksimum på tre netter, kan du blande det opp med opphold på ett eller flere av de elegante feriestedene på Mauis strender. Siden 1946 har Hotel Hana Maui beholdt sitt rykte som et eksklusivt tilfluktssted. Det er gangavstand til Kaihalulu, den eneste vulkanske røde sandstranden i Stillehavet.

Snorkling på Mauis kyster

Hvis du elsker å snorkle, og reiser med en dykkervenn, tilbyr Maui flotte opplevelser du kan gjøre sammen. Snorkelcruise inkluderer dykkesteder hvor du kan snorkle ved vannoverflaten, padle forsiktig med finnene og være omgitt av fargerike fisker, koraller og marint liv, mens du observerer dykkerne som utforsker havet nedenfor.

Noen av de beste snorkledestinasjonene på Maui ligger rett foran et vakkert hotell. Når det er tilfelle, kan hotellet samarbeide med en dykkebutikk for å tilby utstyr og lokale snorkelguider. Tre av disse destinasjonene er Kapalua Beach, foran Kapalua Bay Hotel, Napili Bay Beach og Wailea Beach, som fronter Four Seasons. Snorklingen er spesielt god i det klare vannet nær lavasteinene som danner buktene ved Wailea og Kapalua. Mokapu- og Ulna-strendene i Wailea er også godt elsket for snorkleeventyr.

Vanskelig å finne snorkledestinasjoner

Black Rock ved Kaanapali-stranden anses av lokalbefolkningen for å være det beste snorklestedet på øya. West Maui, et populært beskyttet distrikt for bevaring av marint liv; er en annen “ikke-gå-glipp-det”-destinasjon for ivrige Maui-snorklere. Et annet ikke-så-kjent sted er stedet ved Olowalu nær milemarkør 14; det tilbyr en snorkleopplevelse du sent vil glemme. Men den best bevarte hemmeligheten kan være snorkledestinasjonen ved Ahihi Kinau Natural Preserve. Ahihi Bay er vanskelig å nå, men vel verdt bryet. Dette statlige naturreservatet på 2000 hektar er et rikt panorama av farger og marint liv.

Jeg leser stadig at reisedagene for reise skyld er over. Eventyrreiser er det vi alle ser etter nå. Vi ønsker å dra og oppleve landskapet og terrenget på reisemålet vårt. Kanskje er det fordi vi alle jobber så hardt, tilbringer lange timer i grå kontorbygg, stirrer på dataskjermer og utskrifter; noen av oss kommer ikke engang ut for å utforske vår lokale skjønnhet. Så når vi tenker «ferie» nå, tenker vi på «ekstremt muligheter for moro og eventyr». Vel, aktivitetene og mulighetene for snorkleeventyr på Maui vil ikke skuffe deg. Lykke til med reisen min venn.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta