Har hvaler mageknapper? 10 bisarre hvalspørsmål besvart

H

Har hvaler mageknapper?

Det gjør de sikkert! Hvaler er i likhet med mennesker pattedyr og føder unge unger. Babyhvaler vokser inne i mors liv og mottar oksygen og næringsstoffer gjennom navlestrengen, som brytes under fødselen og etterlater en navle.

Har hval hår?

Ja, de er pattedyr, og en av egenskapene som er felles for alle pattedyr er tilstedeværelsen av hår. De fleste er født med hår, men mister det når de blir eldre. Voksen pukkelrygg har imidlertid særegne knobbete støt som kalles tubercles som hver inneholder et sansehår.

Pokker hvaler?

Ja. Fargen og konsistensen på baugen avhenger av arten, men generelt er hvalbukk et diarélignende stoff som ser ut som en spredt sky eller fjær på overflaten. Høres litt grovt og merkelig ut, men baugen er lastet med jern og nitrogen og er faktisk en viktig komponent i det marine økosystemet.

Har hval tenner?

Hvaler er delt inn i to kategorier: tannhvaler og bardehvaler. Den tannede varianten, som inkluderer sæd, nebb og delfiner, kan ha over 100 tenner i kjeven. Baleen -sorten, for eksempel pukkelrygg, blå og høyre, har baleen i stedet for tenner. Baleen er et sterkt, men fleksibelt materiale laget av keratin (nøyaktig det samme proteinet som består av hår og negler) og brukes til å filtrere mat fra vannet for inntak.

Fisker hval?

Jepp. Forskere observerte en vågehval som passerte gass utenfor kysten av Antarktis, og som ventet luktet det ikke roser.

Spiser hval mennesker?

Nei. Til tross for de mange historiene i mytologi og historiebøker, har det aldri vært registrert en hendelse hvor en hval spiste et menneske.

Gjesper hvaler?

Et fullblåst pattedyrs gjesp krever evnen til å puste gjennom munnen. Hvalene puster gjennom blåsehull, så de har ikke evnen til å gjespe.

Har hvaler lunger?

Ja. De er pattedyr, og som alle pattedyr puster de med lunger, ikke gjeller.

Hva drikker hval?

Hvaler kan få vann på en av to måter: de kan enten få vann gjennom maten, eller produsere det internt fra metabolsk nedbrytning av mat. For å gjøre dette mulig har hvaler spesielle nyrer som er designet for å takle sterke saltvannskonsentrasjoner.

Har hval tunger?

Ja, og her er et urovekkende faktum: en blåhvalstunge kan veie like mye som en elefant!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta