Hermanus – stedet å se hvaler og mer – Western Cape Sør -Afrika

H

Avstanden fra Cape Town til Hermanus er 105 kilometer.

Denne nydelige kystbyen har en stolt historie som dateres tilbake til begynnelsen av 1800 -tallet da en mann ved navn Hermanus Pieters fulgte en sti etset i bakken av en flokk elefanter.

Han var lærer og shepard han reiste sør for Caledon langs elefantstien og havnet ved siden av sjøen der han oppdaget en frisk kilde.

Hermanus Pieters bestemte seg for å sette opp leirer ved siden av en kilde med fint beite for husdyrene sine. Denne vakre omgivelsen ble kjent som Hermanuspietersfontein. Da bønder begynte å høre om suksessen hans, tok de turen til dette nye og fruktbare stedet. Fisken var rikelig og fiskerne hadde store suksesser.

En kirke og skole ble bygget i 1886 på Hermanuspietersfontein.

1902 klagde postmesteren over det lange navnet, Hermanuspietersfontein ble Hermanus. Byen var så fylt med frisk sjøluft at det var vanlig at leger anbefalte en tur til Hermanus for pasientens helse.

Walker Bay er stedet du finner Hermanus nær Afrikas sørspiss.

Storslåtte fjell våker over byen, som er hjemmet til den sørlige høyre hvalen.

Temperaturen er gjennomsnittlig 14ºC om vinteren med mange solskinnsdager, og mild med høy vind til tider.

Temperaturen om sommeren er 26ºC tørr og solrik, med ekstrem varme som tempereres av havbris. Hermanus er et av de beste hvalsafari -stedene i Sør -Afrika, med sin egen Whale Crier – han kunngjør at man ser hvaler med et slag av tarehornet, og kaller alle i byen til å se hvalene.

Old Harbour Museum er et landemerke i byen, som har en utvendig visning av en gammel havvegg, gamle fiskebåter – steinfiskehytter. De viser alt som brukes til fiske de første dagene. I Hemel & Aarde -dalen – utenfor Hermanus kan du besøke Hermanus vinrute. Dette området er raskt i ferd med å gjøre seg bemerket for sine praktfulle Burgund -varianter av Pinot Noir og Chardonnay.

Great White Shark Diving, i et trygt miljø. Det er her du kan oppleve den store hvite haien i sitt naturlige miljø.

De fleste besøkende kommer for å besøke Hermanus for å se hvalene.

DEN SYDRE HØYRE HVALEN ble navngitt slik fordi den gikk sakte og den “riktige” hvalen å jakte på. De er rike på olje og baleen (de store matfilterplatene som henger fra taket av munnen) og en hval som fløt i vannet da den ble drept.

I dag er den nordlige høyrehvalen praktisk talt utryddet. På den sørlige halvkule viser befolkningen en langsom økning siden internasjonal beskyttelse i 1935. Det er anslått å være omtrent 4 000 sørlige høyrehvaler for tiden, med Sør -Afrika som mottar den største prosentandelen sine kyster årlig.

Den sørlige høyrehvalen vil bli funnet mellom omtrent 30 ° og 55 ° sør. Hvalene vandrer sørover i sommermånedene for å mate krill, og nordover om vinteren og våren for å parre seg og kalve. De vises rundt kysten fra så tidlig som i mai, og de forblir til desember. De kan sees i buktene og buktene tett på kysten og i nærheten av elvemunninger.

Denne hvalen kan skilles fra sin fraværende ryggfinne og V-formede “slag”. Kallositetene på hvalhodet er faktiske utvekster av tøff hud som danner forskjellige mønstre på hver enkelt og som brukes til identifisering.

Hvalens slag er som å høre livets pust.

Slaget er en sky av damp som hovedsakelig dannes ved kondens når varmt pust kommer i kontakt med kjøligere luft.

Den inneholder også fet slim fra hvalens luftveier. Hvaler har store hjerner og er følsomme skapninger. Det er sterke bånd mellom hunnene og kalvene deres. De er ikke-aggressive og milde mot mannen. Foreløpig er kunnskap om hval fragmentarisk.

De trenger vår beskyttelse.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta