Historien om Langebaan

H

Langebaan-lagunen ble dannet av stigning og fall i havnivået i forhistorisk tid. Dette er i motsetning til de fleste laguner som dannes der ferskvannselver kommer inn i havet (som Milnerton-lagunen). Som et resultat er Langebaan Lagoon en rent saltvannslagune.

Så langt tilbake som for 500 000 år siden var tidlige Homo sapiens sannsynligvis til stede i området, som levde i grupper og jaktet på småvilt, fortrengte rovdyr, som løver, fra drap og samlet plantemat. De laget ild som beskyttelse og til matlaging og laget trolig enkle tilfluktsrom fra greiner. De brukte trolig dyreskinn til varme og klær. De laget redskaper av tre og stein.

Byens europeiske historie begynte for rundt 400 år tilbake. På 1600-tallet brukte det nederlandske østindiske kompani Saldanha Bays rolige farvann som reparasjonssted for seilskutene sine. Franskmennene brukte Schaapeneiland (som ligger et steinkast fra Langebaan-stranden) som oppbevaringssted for hvalolje og selskinn (de kalte det “Isle à la Biche”). Nylig lå hvalfangststasjonen ved Donkergat og er fortsatt synlig fra byen. En påminnelse om Langebaans hvalfangsthistorie er harpunpistolen utenfor de kommunale bygningene.

Langebaan er godt kjent fordi det er Sør-Afrikas ornitologiske hovedstad, har registrert de største østersskjellforekomstene i verden og nyter et moderat klima med kjølig luft og lange solfylte dager. Om vinteren er det aldri veldig kaldt og de lange sommerdagene er aldri uutholdelig varme.

For å beskytte sin kultur som en fiske-, ferie- og pensjonistlandsby, tillater byen ingen industri. Det milde klimaet, de vakre omgivelsene og det rolige vannet gir en konstant strøm av besøkende.

For å utforske området på klassiske motorsykler, besøk African Dream Motorcycle Adventures [http://www.dreamadventures.co.za]

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta