Hvordan oppdage en synsk svindel

H

Jeg fikk en hjerteskjærende telefon om hjelp fra en ung kvinne som hadde sett en synsk i flere år, en hun stolte på. Hun mistenkte kjæresten for utroskap. Den “pålitelige” synske ba kvinnen om 300 dollar for å trollbinde den villfarne kjæresten og bringe ham tilbake. Vel, hun betalte $300, men trolldommen virket ikke, så den synske sa at hun trengte at kvinnen skulle betale ytterligere $600. Plaget av dette ringte hun og spurte meg hva jeg skulle gjøre.

Jeg frarådet henne sterkt å gi sjarlatanen mer penger. Enhver intuitiv person som krever mer penger enn hva økten koster, er ute etter å lure deg. Og når det gjelder trolldom, “Vi har alle fri vilje,” sa jeg. “Hvis det ligger i hans hjerte å gå en annen vei, kan ingenting du kan gjøre tvinge ham til å handle mot hans vilje.”

Senere tenkte jeg på alle de gode menneskene jeg har snakket med som hadde falt for psykisk svindel. Som Amber, som sa at det var blitt forbannet henne, og den synske hun hadde kontaktet for å få hjelp ville ha 1500 dollar for å fjerne den. Da jeg hørte det, svelget jeg nesten tungen. Amber innrømmet nølende at hun hadde betalt pengene og besøkt kvakksalveren (mitt ord) tre ganger – men følte fortsatt at uflaksen fulgte etter henne.

“Amber,” sa jeg til henne, “det er ikke noe slikt som en forbannelse. Det som skjer er at du tror noen har makt over deg for å få dårlige ting til å skje, og trossystemet ditt støtter frykten din. Så gjør dette: når du har en negative tanker eller en deprimerende følelse om deg selv, bare si: ‘Jeg avviser dette.’ Ta tilbake makten din. Ingen er sterkere enn deg. Og husk din familie og venner som elsker og bryr seg om deg.”

Jeg betalte ikke Amber en cent for rådene mine. Men da jeg la på, tenkte jeg på klienten som hadde kommet til meg en gang fordi en annen synsk hadde fortalt ham at han måtte kjøpe tre “spesielle” lys av henne til $62 hver, og hvis han brente dem, ville de bli kvitt av forbannelsen hans. Selvfølgelig la den falske synske snedig til, hvis forbannelsen ikke forsvinner, kan det hende du trenger flere stearinlys…

En annen kvinne som ringte meg, ville vite hva jeg følte om Madame X, en annen synsk hun hadde funnet på Internett. Personlig liker jeg ikke å sammenligne meg med andre; dessuten kjente jeg ikke Madame X.

“Hvis jeg ville se deg, Carolyn, hvor mange økter må jeg ta? Madame X sa at jeg måtte se henne fem ganger neste uke for å løse alle problemene mine.”

Kjeven min falt. Jeg visste ikke omfanget av Lillians “problemer”, men det er forskjell på en synsk og en psykiater. Jeg kan ikke forutsi morgendagens lottotall og jeg kan ikke løse dyptliggende følelsesmessige problemer. Jeg kan tilby deg håp og støtte, men jeg kan ikke være krykken din.

Så, la oss oppsummere. Her er tegnene du har å gjøre med en hokus-falsk synsk:

• Personen sier at du er forbannet, og at bare hun/han kan fjerne denne forbannelsen.

• Personen vil ha en latterlig sum penger for en økt.

• Personen sier at du trenger flere økter for å løse problemet.

• Personen sier at du må kjøpe det jeg kaller “mystiske pyntegjenstander.”

• Personen forteller deg at du ikke har makt.

Og husk: Det er en verden av forskjell mellom et $62 stearinlys som skal få deg til å føle deg bedre og en $2 vaniljeduftende votive du kan hente omtrent hvor som helst.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta