Ice Shanty – Få mest mulig ut av isfiske med en Ice Shanty

I

Den rette isshantyen kan få en kald vinter til å føles som sommer!

Vinteren bringer med seg mange ting som snøstormer, istapper, ski, snowboard og det beste av alt, isfiske. Hvis du aldri har hatt sjansen til å klemme deg sammen i en isshanty og drive litt isfiske, går du glipp av en av de fineste vintersportene. Ja, isfiske er en sport… med øl! Det er årlige festivaler over hele verden for isfiske. Det er til og med en konkurranse for de beste, Crib’s Style Ice Shanty. Vel kanskje ikke Cribs, men folk gjør noen fantastiske ting med shantyene sine. I de nordlige amerikanske delstatene er det tusenvis av mennesker som ikke kan vente på at isen skal dannes slik at de kan komme seg ut på de frosne innsjøene og sette i gang isfiskesesongen. Så snart det er nok is, er det på tide å koble fiskehytta deres bak på lastebilene og gå ut på innsjøene. Når de har funnet det perfekte stedet, kan hytten deres bli der hele sesongen hvis fisket er bra, krysser fingrene! For noen mennesker brukes hvert ledige minutt de har til å fiske i isfiskesesongen. Det er en livsstil og noe spesielt for oss som er privilegerte nok til å vite om det. En ting er sikkert, hvis du skal isfiske, trenger du et sted å varme opp. Måten vi gjør det på er ved å bruke en isshanty.

Hva er en Ice Shanty?

En isshanty er et bærbart isfiskeskjul som kan lages av tungt materiale som tre eller metall. Andre shanties er laget av lettvektsmateriale som vinyl, lerret og denier-stoff. Hovedformålet deres er å beskytte fiskeren mot vinterens raseri mens de fisker. Noen av de håndlagde hyttene er som små hus. Hva som helst! Satellitt-TV, komfyrer, belysning, AC og til og med køyer. De kan noen ganger være mer som et bobil enn en “shack”. Uansett stil, er det en for deg. I USA er isfiske mer en sosial begivenhet enn i noen andre land rundt om i verden. På steder som Wisconsin og Minnesota er det hoteller, B&B og feriesteder som eier ishus. De vil gjøre alt arbeidet mens du fokuserer på isfiske. Det er virkelig en fin måte å fiske på hvis du ikke eier alt utstyret du trenger. De vil frakte deg ut om morgenen og bringe deg tilbake ved solnedgang. Du kan fiske etter hjertens lyst. Du trenger imidlertid ikke et hotell eller et fancy feriested for å være med på moroa på sjøen. Så lenge du har lisens, utstyr og et sted å varme opp, er du klar til å rocke! I Alaska er isfiske og hvaljakt for eskimoene et spørsmål om å overleve. Interessant fakta: For at eskimoene skal jakte hval i Alaska, er de pålagt å bruke jaktmetoder som går tilbake 600 år. Eskimoene starter med å sette sammen en basecamp på isen. Så snart ishytten deres er satt opp, forbereder de seg på å gjøre seg klare for jakten. De bruker et håndlaget spyd og båter laget av selskinn for å jakte på hvalen som kan være på størrelse med en togmotor. De retter båten direkte mot midten av hvalhodet fordi hvalhodet er så massivt at det ikke kan se båten komme. Når de først er over hvalhodet, må de stikke hvalen i ryggraden og raskt komme seg ut av veien. Det er et tau koblet til spydet i den ene enden og en tønne i den andre, slik at de kan spore jakten ved å se tønnen flyte i vannet. Motorbåter kalles inn raskt etter spydingen for å hente hvalen. Det er trist å se på en måte, men det er utrolig at eskimoene går ut over iskaldt vann på en selskinnsbåt og jakter på en hval ved hjelp av en tannpirker. Snakk om den ultimate isfiskeren. Jeg vil bare merke at ingenting går til spille fra hvalen. Ble litt på sidespor der, men det er en interessant livsstil. Det faktum at en isshanty gjør det mulig for dem å overleve Arktis, og deretter vinteren som et resultat, gjør det utrolig.

Ice Shanty Betraktninger

Å velge riktig isshanty er ikke så lett som du skulle tro. Siden mobilt isfiske har blitt mer populært, kommer isshantyer nå i en rekke størrelser, former og materialer. Størrelse, portabilitet og materiale er svært viktige hensyn når du velger isshanty. Størrelsen på isshantyen kan være det viktigste aspektet å tenke på. Hvis du liker å fiske med venner som de fleste av oss gjør, er spørsmålet; hvor mange av vennene mine kan jeg ta med? Selvfølgelig er det de vakre dagene når du ikke trenger et isfiskely i det hele tatt, men når været snur, er det fint å ha et varmt (men ikke for mange varmt) sted å gå. Med størrelse, som hovedsakelig refererer til skreddersydde sjantier av tungt materiale, blir portabilitet et problem. Du trenger en måte å få isfiskehuset ditt til sjøen på og en måte å bevege deg rundt på når det er på sjøen. En 4×4 lastebil, snøscooter eller 4-hjuling vil være nødvendig for å flytte rundt på en større ishytte. Hvis du bor på en innsjø, er det en no brain-er å ha en mac daddy ice shanty av forskjellige grunner. Hvis du ikke gjør det, finnes det mange store, bærbare isshanty-alternativer. Merk: Hvis du er ny på isfiske, er det viktig at du holder deg nær der andre store shanties er, spesielt hvis du ikke er kjent med innsjøen og bestemmer deg for å bygge eller kjøpe et stort ly. Hvis du er en fisker på farten eller bare leter etter en liten stille stund for deg selv, kan et fiskeknutepunkt for én eller to personer være svaret. Du bør imidlertid tenke på hvor mye fiskeutstyr du kan lagre og bruke i ishytta. Jo mer plass, jo bedre. Legg til to kompiser, bøtter og øl, det kan bli skikkelig koselig i en hytte som er for liten for dine behov. Du kan sikkert ane min skjevhet her, jeg tror en tre- eller firemanns isshanty er et godt utgangspunkt for isfiskere. Det er fint å kunne bevege seg med fisken og prøve forskjellige innsjøer. En bærbar isshanty er nettopp det, bærbar. Du kan flytte den fra ett sted til det neste, en innsjø til en annen så ofte du vil, og bare bruke noen få minutter på å rive ned og sette opp ly. Det er sikkert bedre enn å flytte rundt på en shanty med tungt materiale. Det er til og med et bærbart hus ved siden av Eskimo isskjuler som foldes sammen til en slede med oppbevaring, og utfolder seg til ly med innebygd sittebenk.

Hvilken type materiale for en isshanty

Hvis du er en ivrig fisker, trenger du en vinterhytte som er varm og komfortabel. Det er ingen vits i å fryse i hjel mens du hengir deg til favoritthobbyen din. Vi har allerede dekket hjemmelagde isfiskehus i seksjonen ovenfor som det er mange isshanty-planer tilgjengelig for på internett hvis det er den retningen du vil gå. Mange av de bærbare isbuene på markedet i dag er laget av enten 300D eller 600D polyester. Tre hundre denier polyester er et lett materiale, mens 600 denier polyester er et tyngre materiale. 300D Polyester er ganske mye tynnere enn 600D. Den er definitivt lettere hvis du bærer den rundt mens du vandrer gjennom snø. Det er vanligvis rimeligere også. 600D polyester er omtrent dobbelt så slitesterk som 300D, men veier og koster mer. De vil begge få jobben gjort. Du vil også se vinyl og lerret som brukes til å lage en bærbar isshanty. Vi håper forståelsen av formålet og bruksområdene til isshantyen hjelper deg med å bestemme hvilket ly som er best for deg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta