Island – hvalens og nordlysets land

I

Havene rundt Island oppfordrer hvaler av mange arter til å besøke, noe som gjør dette området utmerket for hvalsafari. Den nordlige havnen i Husavik er veldig populær, og det er mange hvaler fra havnen i Reykjavik. Imidlertid er dette fortsatt en mindre frekvent region for hvalsafari med turene som utføres av de lokale fiskerne.

I 1995 tok den gamle eikebåten ” Knorrinn ” de første hvalsafaristuristene til sjøs for å se hvaler i Skjalfandi Bay. Denne utflukten ble populær og nå er det seks av disse restaurerte antikke eikebåtene som driver hvalsafari i området, med to av dem tradisjonelle skonnert. Foruten vågehvaler er det knølhval som ofte ses boltre seg i disse farvannene. Andre hvaler som ses på Island er sædceller, nordlige flaskefugler, piloter, narhvaler og hvaler.

Dessverre, for hvalene, begynte kommersiell hvalfangst igjen i 2006 med en kvote på ni finhvaler og tretti vågehvaler per år. I 2007 anbefalte Ocean Biology Institute en fangst på fire hundre vågehvaler!

Island er et mest interessant land å besøke. Om vinteren er det nordlys og om sommeren hval og midnattssol. Mange vulkaner, fosser og geysirer som spirer damp fra bakken er også severdigheter som du kan oppleve og fotografere som minner fra turen.

Island “Great Geyser” er opphavsmannen til navnet geysirer. Naturlige geysirer er et fenomen av vulkansk varme som koker underjordisk vann og trykket som finner en spalte i jorden for å ‘slippe ut damp’. Med tiden vil en bestemt geysir sakte ende og starte andre steder i området. Mat innpakket i muslin og dekket med jord vil faktisk lage mat i bakken i løpet av dagen.

En tur fra Reykjavik for å se vulkanen Hengil tar deg nær den. Du lærer om den naturlige energien som vulkaner avgir og har en sjanse til å besøke et geotermisk kraftverk og krysse den vulkanske sonen. Dette er en tur som går hele året.

Nær byen Hveragerdi på grunn av et vulkansk kammer under jorden er det mange varme kilder funnet. Å besøke det geotermiske bassenget på Hveravellir er en spesiell opplevelse. Det kokende vannet er himmelblått med mange røykende ‘fumarolees’.

For å se nordlyset er det best å være ute på landet borte fra andre lys. De er også en veldig spesiell begivenhet når de sees på hvalsafari – den åpne himmelen over havet gjør dem enda mer spektakulære. De blinker vanligvis bare i noen minutter, noen ganger er de lett å se, og andre ganger er de veldig svake, men de holder absolutt interessen din.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta