Perfekte fiskesteder i Kaikoura

P

Kaikoura er en by på østkysten av Sørøya i New Zealand. Den ligger to og en halv times kjøretur nordover fra Christchurch på State Highway 1. Stasjonen har fantastisk kystutsikt, men det er det som venter deg på reisemålet ditt, som er det virkelige eventyret for sjøelskere. Kaikoura er en av perlene i New Zealands turistkrone for det bemerkelsesverdige utvalget av marine liv som gjør sitt hjem eller passerer der, spesielt sjeldne og truede hvaler og delfiner. Hvalsafari er en av de ledende attraksjonene i Kaikoura.

Hvaler kan sees året rundt, med båt og med naturskjønne flyturer. The Giant Sperm Whale bor året rundt i Kaikoura, og i vintermånedene er knølhval ofte sett. Noen mennesker er også så heldige å se sjeldnere Minke, Pygmy Sperm, Southern Right og Beaked Whale. Det er også mange andre marine skapninger å se, inkludert orka, både Dusky og Hectors Dolphins og pelssel. Det rike marine livet tiltrekker seg også et bredt spekter av sjøfugler, inkludert giganten Royal Albatross. Dette marine livet gjør også Kaikoura til et av New Zealands fremste fiskedestinasjoner.

Hva er det som gjør Kaikoura til et slikt mekka for marine liv og dermed kommersielle og sportsfiskere? Den skjulte hemmeligheten ligger dypt under bølgene utenfor kysten der to sterke havstrømmer trekker seg sammen i den 2 km dype Kaikoura Canyon og trekker enorme mengder plante- og dyrenæringsstoffer til overflaten i en flott oppvekst. Denne oppveksten kombinert med dypt vann så nær kysten har skapt en bemerkelsesverdig variasjon og overflod av sjøliv. Denne dybden så nær kysten betyr at selv små båter kan ha muligheten for dyphavsfiske. Et spesielt interessant sted å fiske er i nærheten av Barney’s Rock, 15 kilometer sør for Kaikoura -halvøya, hvor havbunnen er en hel kilometer nedover bare en kilometer fra kysten.

Fiskere kan prøve lykken for barracouta, kahawai, havabbor, blå torsk, terakihi, trompetist, grouper, albacore tunfisk og mako hai. Kaikoura er også et flott sted å sette cray potter.

Det er en rekke steder hvor du kan nyte strandfiske i Kaikoura. Et berømt sted ligger foran jernbanestasjonen, hvor du kan fange kahawai og barracouta og til og med laks. Hvis du surfer bak bryterne, kan du være heldig med rød torsk, rigg, skøyte og blå hai. På den nye kaien kan du fange rød og blå torsk, kahawai og kongål. Den gamle kaien og South Bay er også populære steder. Hvis du har lyst til å prøve ørretfiske, kan du hente lisens fra en sports- eller fiskebutikk og prøve Lyell Creek. Havløpene ved munnen spiser godt.

En rekke charterbåter og fisketurer opererer fra Kaikoura, noe som gjør det til det perfekte feriemålet for alle som er interessert i fiske.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta