Pottery Marks Series: Brouwer Pottery Marks

P

Theophilus Brouwer var en av de mest innovative skikkelsene på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet. Brouwer var en kjent eksentriker som bodde og jobbet i et slott på Long Island, og han er nesten like kjent for sine slottsområder som han er for keramikken sin i moderne tid. Blant keramikkentusiaster regnes imidlertid Brouwer-keramikk, som også er kjent som Middle Lane Pottery, som et sjeldent samleobjekt som vanligvis er verdsatt mellom $1000 og $5000.

Den eneste måten å virkelig være sikker på at du har et Brouwer-stykke er å få keramikken din profesjonelt vurdert, men du kan også se etter visse markører som kan gi deg mer tillit til å merke et stykke som kommer fra Middle Lane-keramikkstudioene. Disse markørene inkluderer Brouwers karakteristiske skyteteknikk og hans uvanlige imponerte markering.

Villfyringsteknikk

Et av de sanneste “merkene” til et Brouwer Middle Lane-keramikkstykke er ikke et merke i det hele tatt – det er den åpne brennende glasurteknikken som gjorde Theophilus Brouwer berømt i Arts and Crafts-keramikkverdenen. Han var banebrytende for den åpne fyringsteknikken, som direkte utsatte et glasert keramikkstykke for ovnens flammer. Flammene samhandler med glasuren og skaper fantastiske farger og mønstre. Denne glassteknikken er virkelig Brouwers beste signatur; men han markerte også mye av sitt keramikk med unike inntrykk.

Whale Jaws og bokstaven M

Den vanligste Brouwer-keramikkmerkingen er navnet “Brouwer” inntrykket i kursiv over bokstaven M, som er omgitt av en rudimentær figur. Som en del av sin eksentriske utsmykning reiste Theophilus Brouwer en hvals kjevebein som en buet inngang til eiendommen til slottets hjem. Disse kjevebeinene kom fra kroppen til en hval som skyllet i land på eiendommen hans, og Brouwer tok dem mer enn gjerne i bruk. Figuren rundt “Middle Lane Pottery” M er påstått å være en forenklet versjon av hvalens kjevebein.

Variasjoner

Av og til kan du finne stykker med variasjoner av den standard imponerte Brouwer-merkingen. Disse er vanligvis enten Brouwers navn eller hvalkjevebein som omgir bokstaven M. Brouwers signatur er vanligvis tilstede på stykker produsert på verkstedet hans i West Hampton, som drev under navnet Brouwer Pottery en tid. Stykker produsert på verkstedet hans i East Hampton ble laget under merket Middle Lane Pottery, så det er mer sannsynlig at de har M og kjevebein.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta