Scrimshaw Treasures

S

Scrimshaw er en tradisjonell amerikansk kunstform som er etsninger eller utskjæringer på bein, støttenner eller dyretenner. Elefantstønner, hvaltenner, og til og med de bevarte støttenner av ullaktige mammuter er de vanligste materialene som brukes til Scrimshaw. Mange Scrimshaw-stykker har maritime utskjæringer og andre har dyr.

Scrimshaw startet som en sjømannskunst og de første etsningene ble gjort på hvaltenner, som var lett tilgjengelige for sjømenn. De ble veldig vakre og verdifulle gjenstander og ble ofte brukt til byttehandel og som valuta. I moderne tid har Scrimshaw utvidet til andre materialer som bein, gevir, støttenner og elfenben. Scrimshaw-kunsten er veldig intrikat, og det kreves en dyktig håndverker for å lage disse vakre kunstverkene. Etsningene er nøye utskåret og inneholder mange detaljer om emnet de skildrer. Noen ganger er en Scrimshaw-etsing etterlatt ren, og andre ganger er den farget med høykvalitets blekk for å fremheve detaljene ytterligere.

Selv om Scrimshaw er en kunst som oppsto for århundrer siden, praktiseres den fortsatt i dag. Antikke gjenstander er ekstremt verdifulle, noen gir tusenvis av dollar. Moderne gjenstander er også verdifulle, men ikke like ettertraktet av seriøse samlere som autentiske antikviteter. På grunn av det slitesterke mediet Scrimshaw er laget på, vil et Scrimshaw-stykke vare i generasjoner, om ikke for alltid, med riktig pleie. Pleie og rengjøring av Scrimshaw er ikke for vanskelig, men det er viktig at Scrimshaw vedlikeholdes på riktig måte for å bevare den for en levetid. Stykker farget med blekk er spesielt utsatt for skade, og all Scrimshaw-kunst bør håndteres forsiktig for å unngå å skade den. Scrimshaw skal vises på et tørt sted, vekk fra fuktighet og ute av direkte sollys. Fuktighet og sollys kan føre til at blekket falmer og kan føre til at deler laget av elfenben sprekker og misfarges.

Rengjøring av Scrimshaw er en enkel prosess, og bør kun gjøres hvis det er absolutt nødvendig. Den beste måten å rengjøre et Scrimshaw-stykke på er å bruke en bomullspinne dyppet i sprit for å tørke av overflaten forsiktig. Du bør ikke bruke mye press da det kan skade etsingen eller blekket. Slipende rengjøringsmidler eller rengjøringsmidler skal aldri brukes til å rengjøre Scrimshaw. Ivory Scrimshaw kan dra nytte av lett voksing for å bidra til å bevare den og forhindre skade forårsaket av aldring. Naturlig bivoks er den beste typen voks å bruke for å bevare elfenben Scrimshaw og vil forhindre uttørking og bremse elfenbenets naturlige aldringsprosess. Bare et lett lag voks skal påføres med en veldig myk klut etter hver rengjøring.

Scrimshaw er en vakker kunstform og kan overføres fra generasjon til generasjon. Med riktig pleie vil den vare i mange liv og vil øke i verdi etter hvert som årene går. Scrimshaw-skatter er flotte gaver, og hvis du allerede eier et Scrimshaw-stykke vil det garantert bli verdsatt av dine barn og barnebarn i årene som kommer. Scrimshaw er morsomt å samle på og vil gi både barn og voksne et innblikk i kunsthistorien.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta