Sikkerhetstips for å redde hval

S

De siste årene har det vært en økning i massehval som strandet med New Zealand som har de høyeste prisene i verden. Stranding enten det er et individuelt dyr eller massestrenging kan være et resultat av alderdom, sykdom, skade, navigasjonsfeil eller sosial binding.

Det meste av strandingen skjer i avsidesliggende og upopulerte områder og blir ikke rapportert. Imidlertid er det mange suksesshistorier som involverer redning av strandede hvaler. Disse redningsinngrepene representerer mye av en alvorlig risiko for både dyret og publikum.

Her er noen sikkerhetstips du bør vurdere når du redder strandede hvaler:

1. Inspiser det strandede dyret på sikker avstand for å finne ut om det er i nød, smerte eller ubehag. Det er viktig å holde mennesker og hund på sikker avstand for å unngå å stresse dyret ytterligere.

2. Ring en ekspert for å få hjelp. Mange land har dyrelivsoffiserer som er opplært i hvordan de skal håndtere strandende nødsituasjoner som jobber tett med kvalifiserte veterinæroffiserer. Folk som det lokale havpattedyrstrandingsnettet eller dyrelivspersonell eller politiet vil kunne hjelpe

3. Når du rapporterer det strandede dyret, må du informere betjenten om enhver nød og beskrive hva det ville være. Informer dem om eventuelle skader, merkelige fysiske aktiviteter eller lyder. Husk å oppgi den nøyaktige fysiske plasseringen for å gjøre det lettere for redningsteamet å finne deg.

4. Hold god avstand til dyret. Dyret kan virke hjelpeløst, men det er fortsatt et vilt dyr som kan skade deg instinktivt for å beskytte seg selv. En hval er et kraftig dyr som kan forårsake alvorlig skade på mennesker hvis de ruller i vannet. I tillegg kan det stressede dyret kaste halen og sette deg i fare for å bli skadet.

5. Unngå enhver form for kontakt med dyret, da hvaler kan bære mange zoonotiske sykdommer. Men av en eller annen grunn, hvis du berører hvalen for, må du vaske hendene grundig.

6. Det er viktig å ikke prøve å skyve hvalen tilbake til vannet uten tilstrekkelig hjelp. Dette kan føre til omstrenging som kan føre til alvorlig stress, skade og død.

7. Av hensyn til dyrets sikkerhet må du sørge for at hullet på toppen av hodet som hvalen puster gjennom ikke blir blokkert eller under vann. Med tilstrekkelig hjelp kan du forsiktig rulle hvalen, som kan ligge på siden, på magen for å sikre at blåsehullet vender oppover.

8. Det er tilrådelig å hele tiden helle bøtter med vann på hvalskinnet mens du holder deg fri for blåsehullet. Dette bidrar til å holde huden våt og kjølig ettersom det planlegges å returnere det strandede dyret til vannet.

9. Hvis du har tilgang til vannbløtlagte burlap-poser, kan du dekke hvalens hud for å beskytte huden mot tørking og beskytte den mot solbrenthet. Vær forsiktig så du ikke dekker til hullet og finnene.

10. Bli med hvalen til redningsteamet kommer. De kan trenge informasjon om hva som skjedde på stedet før ankomst.

Hensikten med å hjelpe strandede hvaler er å få den tilbake i vannet. Du bør følge instruksjonene til ekspertene, som har nødvendig opplæring for å ta vare på slike dyr. I noen tilfeller kan det være mulig å dytte hvalen tilbake i vannet, men du må være forsiktig så du ikke skader dyret.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta