Tyrone Malone – Verdens mest kjente lastebilbil

T

Tyrones lastebilliv

Tyrone, kjent som «Kongen av Truckers», tilbrakte 20 år av livet sitt på veien. For 17 av dem jobbet han for Bandag, et av de største internasjonale transportselskapene. Men i 1963 la denne lastebilføreren ut en ny, bisarr og til slutt strålende plan. Han satt i en bar en kveld og kartla planene sine på servietter, i et forsøk på å overtale vennen Warren Foletta til å gå med på den vanvittige planen hans.

Av hvaler og lastebiler

Tyrone kom på ideen om at han skulle kombinere marin bevaringsbevissthet med transportarbeid. Hans bisarre plan innebar å skaffe en spermhval, fryse den og frakte den rundt i verden. Og han gjorde nettopp det!

Tyrone henvendte seg til en sjøkaptein og leide tjenestene hans, sammen med en båt. Han skaffet seg en hvalfangsttillatelse fra det amerikanske innenriksdepartementet, og snart la han ut i havet for å jakte på en hval. Han jaktet en 20 tonns hval, som han triumferende brakte tilbake til land, frøs og lastet inn i lastebilen sin, for å ta fatt på et 30 år langt transportoppdrag som ville ta ham over hele verden med hvalen hans, Lille Irvy, på slep.

Tyrone må ha vært en selger i hjertet, da han klarte å overbevise sjøkapteiner, offentlige avdelinger og transportfirmaer til å hjelpe ham i oppdraget hans. Han henvendte seg til Kenworth, et lastebilselskap, for å la ham bruke deres 10-hjuls lastebil fra 1967. Deretter bygde han en tilhenger for å frakte Little Irvy, og de var klare.

Tyrone og Lille Irvy tok seg gjennom USA, Canada og Europa, og stoppet på messer og bilutstillinger slik at det storslåtte synet av en spermhval i en lastebil kunne observeres ved 35c per visning. Tyrone så på det som noe for hele familien, der menn kunne glede seg over den store utstillingsbilen hans, mens kvinner kunne se den storslåtte marine skapningen.

For å fortsette med sitt ønske om å kombinere livet i havet med arbeid for transportselskaper, fanget og dro Tyrone også 3 haier, som ble frosset og vist på lignende måte som Lille Irvy.

Tyrones tragiske slutt

Etter å ha deltatt på et møte i Phoenix for å diskutere planene om å lage en «Trucking Hall of Fame», sovnet Tyrone ved rattet på hjemreisen. Han døde på tragisk vis, og planene hans om å lage et lastebilmuseum hvor han kunne vise frem lastebilene sine så vel som de frosne sjødyrene hans ble aldri fullført. Og alt som er igjen som et vitnesbyrd om Tyrones liv med strålende transportarbeid er den 20 tonn store frosne hvalen, Little Irvy.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta