Undervisning i engelsk grammatikk: sammenlignende uttrykk ved bruk av dyr

U

Foreta sammenligninger på engelsk

Det er flere måter å gjøre effektive sammenligninger på engelsk. Å bruke disse uttrykkene med dyr er en av de mer interessante og fargerike måtene å gjøre det på. Her er noen av de mer vanlige metaforene og ligningene i dagligdags bruk.

Stor som en hval

Med noen arter som veier opptil 180 tonn (200 korte tonn) og måler opptil 98 fot (30 meter) i lengde, er hvaler noen av de største dyrene mennesket kjenner til.

Blind som en flaggermus

Selv om det ikke er helt sant, er flaggermus ikke egentlig blind. De er ganske enkelt tilpasset for å unngå hindringer og finne byttedyr eller mat i nesten absolutt mørke.

Modig som en løve

“Tror du trollmannen kan gi meg litt mot?” spurte den feige løven. “Selvfølgelig kan han det”, svarte Dorothy. “Tross alt er løver kjent for sitt mot.” En gruppe løver, kalt en Pride, vil ofte angripe byttedyr som jobber sammen. Til sammen kan de angripe dyr som er større enn dem selv, for eksempel elefanter.

Opptatt som en bie

Biene søker stadig etter nye felt med blomster og kilder til søt nektar, og bier er faktisk ivrige arbeidere og holder seg som sådan opptatt.

Gal som en lom

Veldig lik det komparative uttrykket “dum som en gås” som refererer til uforutsigbar, merkelig eller uvanlig oppførsel, spesielt når den er humoristisk i naturen. Loon er en nordamerikansk vannfugl som er kjent for sine krumspring i naturen.

Dum som en okse

Til tross for deres enorme størrelse og tunge vekt, er ikke okser (flertall av okse) kjent for sin mentale smidighet. Med enkle behov for fôr, råstyrke og evne til å plokke utrettelig, brukes de i landbruket til å trekke tunge ploger og vogner i hele Asia.

Rask som en Jack-kanin

Hvis du noen gang har hatt en kanin eksplodere ut av dekning i nesten full fart nær deg, vil du helt sikkert forstå hvorfor dette uttrykket virker så passende.

Glad som en musling

Mens bløtdyr som østers og muslinger egentlig ikke har følelser, reagerer de på irritasjon ved å produsere perler som eksempel. Siden de aldri klager og ser ut til å “smile” når de åpnes, utviklet dette uttrykket seg.

Snug as a Bug in a teppe

Dette uttrykket betyr ganske enkelt å være ekstremt komfortabel, stille og tilfreds til det punktet at du ikke vil bevege deg.

Stolt som en påfugl

Som en påfugl som sprer sin fargerike fjærdrakt for å imponere og tiltrekke seg en ektefelle, kan en person som viser stolthet, spesielt i utseendet, beskrives ved å bruke dette uttrykket.

Stille som en mus

Med sin evne til å krype og krype lydløst, er dette uttrykket absolutt forståelig.

Dumt som en gås

Gjess (flertall av gås) er ikke fremmede for uberegnelig oppførsel, spesielt når de er skremt, forstyrret eller på annen måte opphisset. En person som ofte viser uberegnelig, uforutsigbar, merkelig eller uvanlig oppførsel kan bli referert til som “dum som en gås“. Se også, “gal som en lom.”

Glatt som en ål

Det er det glatte belegget av vannavstøtende slim som dekker kroppen som gjør ål nesten umulig å holde på. De vil vri seg, vri seg og vri seg for å frigjøre seg selv, noe som gjør dette uttrykket helt passende.

Sakte som en skilpadde

Ja, det er sant at skilpadder beveger seg i et typisk avslappet tempo. Men de kan spurte over korte avstander og gjøre korte hopp når de er truet.

Slu som en rev

En av naturens mest smarte rovdyr, en rev vil bruke listene sine til å løse problemer som lar den komme til matkilder som inn i skur, fjærfeinnhegninger og rømningsfeller som er satt for den. De er også raske, sterke i forhold til størrelsen og viser en uhyggelig list for å nå målene sine.

For å lære mer engelsk grammatikk

For mer informasjon og noen dynamiske bilder knyttet til disse komparative uttrykkene ved bruk av dyr, sørg for å se den medfølgende lysbildefremvisningen, “Stor som en hval og andre sammenlignende uttrykk ved bruk av dyr“kl http://www.slideshare.net/larrymlynch3/comparative-expressions-using-animals.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta